Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Buurtteams in Utrecht hebben een eigen website

Utrecht, donderdag 20 maart 2014

Buurtteams in Utrecht hebben een eigen website

De buurtteams in Utrecht helpen inwoners op weg met vragen of problemen die ze niet (meer) goed zelf kunnen oplossen. Bijvoorbeeld bij geldproblemen. Of problemen in het gezin of op school. Of als er zorgen zijn over gezondheid, overlast of eenzaamheid. Op de website vind je per buurtteam de algemene contactgegevens en de openingstijden. Ook vind je meer informatie over de buurtteams. De site is bedoeld voor alle mensen in de stad die met vragen zitten.

Wat zijn buurtteams?

Met wat voor vragen kan ik bij een buurtteam terecht?Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld als er in uw gezin problemen zijn. Of als er problemen zijn op school. Of als u schulden heeft waar u niet meer uit komt. Misschien heeft u zorgen over uw gezondheid, de manier waarop u woont of de sociale contacten die u heeft. Of u maakt zich zorgen over de opvoeding van uw kinderen of de manier waarop u zelf wordt opgevoed. Voor dit soort vragen die u ervaart in uw leven en waar u zelf niet meer goed uit komt, kunt u bij uw buurtteam terecht.
Hoe ziet de ondersteuning van het buurtteam eruit?
Eén van ons gaat met u in gesprek over uw vragen. Samen kijken we wat u zelf kunt doen, waar mensen uit uw omgeving bij kunnen helpen en waarbij u professionele hulp nodig hebt. Daarna gaan we aan de slag. U houdt zelf zoveel mogelijk de touwtjes in handen. Wij ondersteunen u waar dat nodig is. Als u naast de hulp van het buurtteam nog andere zorg nodig heeft, helpen wij u bij de contacten met de juiste organisaties.
Wie werken er bij het buurtteam?
Bij het buurtteam werken professionele medewerkers met veel ervaring in de wereld van zorg, welzijn, wonen en werk. Zij zijn afkomstig uit verschillende organisaties. Zij kunnen u helpen met vragen of problemen op een groot aantal gebieden. U heeft hierdoor met minder hulpverleners te maken dan vroeger het geval was.

Meer informatie

Zes buurtteams
Er zijn nu zes buurtteams in de stad. In 2015 komen daar meer bij, zodat iedereen die dat nodig heeft terecht kan bij een buurtteam in zijn of haar buurt. De zes buurtteams zijn:
-Buurtteam Overvecht
-De GagelBuurtteam Overvecht
-SpoorzoomBuurtteam Zuilen
-Buurtteam Ondiep
-PijlsweerdBuurtteam Leidsche Rijn
-Buurtteam Kanaleneiland-Zuid

Jeugdteam MBO
Daarnaast is er een Jeugdteam MBO. Zij zijn er speciaal voor studenten van het ROC Midden Nederland en het Grafisch Lyceum Utrecht.

Zie de website van de buurtteams voor meer informatie: www.buurtteamsutrecht.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support