Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

FoodforGood wordt officieel geopend

Utrecht, donderdag 8 mei 2014

Tijd voor een officiŽle opening van de tuin!

Een jaar geleden, in het voorjaar van 2013, gingen in Kanaleneiland op de Food for Good tuin de eerste aardappels, uien, knoflook, bieten, raapstelen en sla de grond in. Food for Good is een voedseltuin in Park Transwijk, Kanaleneiland. In deze tuin wordt sindsdien met wijkbewoners en mensen uit een kwetsbare doelgroep groente, fruit en kruiden verbouwd. Een deel van de oogst gaat naar iedereen die meehelpt. Een ander deel van de oogst gaat naar Resto VanHarte en de Voedselbank. Zo wordt de wijk voorzien van gezond voedsel. Met andere woorden, de tuin is een succes en daarom is het nu tijd voor een opening. En wel op 17 mei om 14.30 uur. De burgemeester, komt u ook?

Het hele jaar is men aan de slag geweest om de aanleg van de tuin af te maken. Er werden paden aangelegd, een tunnelkas gebouwd, een dagverblijf geplaatst, een vijver uitgegraven en heel, heel hard gewerkt. Meer dan 30 vrijwilligers zijn hier het hele jaar mee bezig geweest onder deskundige begeleiding van Mariken Heitman . Behalve bouw en aanleg, werd er ook geoogst. En wat voor een oogst! Van de tuin is ruim 550 kilo prachtige, biologisch geteelde groente gekomen. Een deel van deze oogst was voor de vrijwilligers, het overgrote deel ging naar de Voedselbank en naar Resto van Harte. Zo zijn heel veel mensen blij gemaakt met een heerlijke gezonde maaltijd. Ze zijn een jaar verder, en waar een jaar geleden nog een kaal grasveld lag, ligt nu een prachtige groentetuin waar dagelijks tussen de 5 a 10 mensen actief zijn.

Zaterdag 17 mei komt burgemeester Jan van Zanen om 14.30 uur de tuin officieel openen met het planten van een appelboom. Deze boom is het sluitstuk van de periode aanleg en markeert de start van een plek waar heel veel verschillende mensen samen komen, samen werken,samen oogsten, elkaar inspireren, ontmoeten en van elkaar leren.
U bent allen van harte uitgenodigd om bij dit bijzondere moment aanwezig te zijn.

Zie ook www.foodforgood.nl
Food for Good ligt in Park Transwijk,
Vreugdenhillaan 48, 3526 ZA, Utrecht,
in de zuidelijke driehoek die begrensd wordt door de Vreugdenhillaan en de Europalaan. Dit is naast de verkeerstuin.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support