Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

HIERKlimaatstraatfeest

Utrecht, donderdag 16 januari 2014

HIER Klimaatstraatfeest

Op dit moment doen maar liefst 2.293 straten mee aan het HIER Klimaatstraatfeest. Doe jij ook mee? Aanmelden kan nog tot 3 februari. Dan vindt namelijk de eerste afvalronde plaats waarna de beste 150 straten doorgaan. Denk aan een ontdooi-je-vriezer-estafettes en naden-en-kieren-speurtochten. De naam burenacties zegt het eigenlijk al; acties die je samen met de buren doet.

Deelnemers aan het HIER Klimaatstraatfeest verdienen hier vanaf vandaag klimaatpunten mee en kunnen bijvoorbeeld een ontdooi-je-vriezer-estafette of naden-en-kieren-speurtocht organiseren. Maar ook gezamenlijk energiezuinige straatverlichting bij de gemeente aanvragen en de energierekeningen met elkaar vergelijken zijn mogelijkheden. Bij sommige acties, zoals het plaatsen van zonnepanelen of het laten isoleren van je muren, kun je bovendien rekenen op een mooie korting wanneer dit met de hele straat tegelijk gedaan wordt.

Deelnemer Brenna Vreeker van de Kosterij in Venhuizen vertelde vanmorgen bijvoorbeeld op Radio Noord-Holland (8:12:44 uur), dat zij in een eerdere editie van het HIER Klimaatstraatfeest met de hele straat bij de gemeente hebben gevraagd om bij iedere straatlantaarn één van de twee lampen uit te draaien. Dat scheelt nu de helft aan energie!

Meedoen kan nog!

Op dit moment doen al maar liefst 2.293 straten mee aan het HIER Klimaatstraatfeest. Deelnemers kunnen zich nog tot 3 februari inschrijven. Dan vindt namelijk de eerste afvalronde plaats waarna de beste 150 straten doorgaan.

De tien straten die tot en met 31 maart 2014 de meeste energie besparen en de beste acties uitvoeren om de buurt te betrekken bij energiebesparing, winnen een geweldig straatfeest. Bij de top drie straten wordt dan ook de Groene Straatbingo gespeeld, waarbij de deelnemers kans maken op super energiezuinige apparatuur.

Aanmelden kan op www.klimaatstraatfeest.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support