Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Jubileum OUTREACH was een groot succes!

Utrecht, vrijdag 3 januari 2014

De Outreach vierde dit jaar haar 10e verjaardag in Utrecht. De eerste Kerst-Outreach vond plaats in Utrecht in 2004 vanuit de jeugdkerk Reloaded. Sindsdien zijn jongeren elk jaar vlak voor kerst de straat opgegaan om daklozen te bezoeken en ze chocolademelk aan te bieden, te bidden met voorbijgangers, een spelletje te doen met ex-gevangenen,een beautyavond te houden met tienermeiden of te poolen met psychiatrische patiënten, etc. Op deze manier wil de Outreach iets van het licht van Gods liefde laten zien. Studenten en inwoners van de stad Utrecht kunnen heel praktisch handen en voeten geven aan hun geloof tijdens de kerst-outreach.

Maar het was even spannend dit jaar. Eind november dreigde deze mooie traditie nog niet door te kunnen gaan. Op het laatste moment hebben vier christelijke studentenverenigingen hun hulp aangeboden bij het organiseren. Vanuit de studentenverenigingen hebben zes coördinatoren met ons de schouders onder de Outreach gezet. Binnen een week sloot ook een vijfde studentenvereniging zich aan. Serve the City heeft vervolgens samen met de coördinatoren alles op alles gezet om de vrijwilligers te verwerven en bijbehorende projecten op te zetten. Naast studenten konden ook niet-studenten zich opgeven voor deze Outreach. Alle inzet bleef niet zonder resultaat: 330 vrijwilligers hebben zich aangemeld voor de Kerst Outreach 2013. 330 mensen hebben zich ingezet voor hun Utrechtse medemens...! Een absoluut record! Allemaal om Gods liefde uit te delen in onze stad!

Donderdag 19 december was de grote dag. De vrijwilligers gingen, verdeeld over 50 projecten, de stad in. Vooraf hielden we een viering onder leiding van de NSU-band en met een inspirerende toespraak door Guido van der Neut (IFES). De projecten varieerden van rozen uitdelen op straat tot afwassen in studentenhuizen en van buschauffeurs bedanken tot mensen met een beperking helpen verhuizen. Na afloop kwamen de vrijwilligers terug voor een tweede viering. Weer speelde de band lofprijzing. En mensen mochten getuigenis geven. Hoe hebben de mensen gereageerd waarvoor we het deden. Hoe heeft het iemand persoonlijk geraakt en hoe heeft men God ervaren in het project. Al deze verhalen stemde tot veel dankbaarheid over hetgeen we mochten doen tijdens de Outreach. We hebben een lichtje kunnen zijn voor onze stad.

Serve the City is zeer dankbaar voor de inzet van alle vrijwilligers en alle hulp vanuit de vijf verenigingen: VGSU, NSU, Netwerk, Sola Scriptura en Ichthus. Zonder de inzet van de coördinatoren van deze verenigingen had de Outreach niet in zo’n korte tijd van de grond kunnen komen.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support