Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Leven als een Jonge Prof

Utrecht, woensdag 4 juni 2014

Leven als een jonge prof

Door Stichting Jobstap (hoofdaannemer), Stichting Sportkanjers (uitvoering sport), SARA Werkt (begeleiding naar werk) en het UWV is een plan ontwikkeld. Dit plan heeft als doel om kwetsbare jongeren die moeite hebben met het vinden van een passende baan meer zelfvertrouwen te geven en vaardigheden aan te leren. Gedurende het project werken de jongeren aan zichzelf en ontdekken zij waar hun mogelijkheden/sterke punten liggen. We willen deze jongeren door sport en begeleiding naar betaald werk volledig laten deelnemen in de moderne maatschappij.

Door regelmatig te sporten voel je je lichamelijk fitter en krijg je meer zelfvertrouwen. Ook ben je, als je regelmatig sport, positiever en meer helder van geest. Hierdoor zal je makkelijker en beter na kunnen denken over je toekomst en actief worden om de juiste stappen te zetten naar een betaalde baan. Begeleiding naar werk wordt geboden door ervaren jobcoaches. Genoemde organisaties bundelen kennis, ervaring en hun netwerk om dit doel te bereiken.

Programma

Het programma is mede gebaseerd op de uitgangspunten van het leven als een sportprofessional. Hard werken, discipline, doorzettingsvermogen, structuur, samenwerken, passie en zelfvertrouwen zijn de basis om het maximale uit jezelf te halen. We willen in het programma die “sport-ethiek” overbrengen.  Het traject van een jaar is verdeeld over 3 modules. In iedere module is veel aandacht voor sport, spel en bewegen. Gedurende het traject zal er steeds meer aandacht zijn voor normen en waarden (in de sport) en zal de blik meer gericht zijn op het vinden en behouden van passend werk. Twee dagdelen per week wordt de groep afwisselend begeleid door ervaren sporttrainers en jobcoaches.Begeleiding naar werk wordt geboden door stages, sollicitatietrainingen, een beroepenoriëntatietour waarin bedrijven worden bezocht en jobfinding (samen werk zoeken/solliciteren).

Voor wie

Het project is bedoeld voor kwetsbare jongeren van 16 tot 27 jaar met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. UWV is opdrachtgever en bepaalt wie deel mag nemen. Je voldoet aan onderstaande criteria: Je zit in het laatste jaar van een school voor voortgezet speciaal onderwijs of praktijkonderwijs, of bent net van deze school af. Je komt in aanmerking voor een no-risk polis van UWV of bent Wajong gerechtigd. De school kan je hier meer over vertellen. Affiniteit met sport/geen zware fysieke beperkingen of verslaving en in staat zelfstandig te reizen. Minimaal 8 uur per week (2 ochtenden) beschikbaar.

meer informatie

Sportcentrum Olympos is de thuisbasis van het project in Utrecht en zal twee ochtenden per week de sfeer van sportief presteren ademen. Zaken gericht op begeleiding naar werk kunnen op het kantoor van SARA Werkt in Utrecht (in de oude cereolfabriek in Oog in Al) plaatsvinden.

Aanmelden:
Deelnemers kunnen zich via hun (stage)docent/ouders/begeleiders aanmelden. 

Voor meer informatie:
Website: www.levenalseenjongeprof.nl
Email: wim@jongeprof.nl voor vragen over het sportprogramma en vervoer.
mark@sara-werkt.nl voor vragen over deelname en werk.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support