Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Psychisch Gezien zoekt panelleden

Utrecht, donderdag 16 oktober 2014

Mensen met langdurige psychische problemen willen meer werken

Psychisch Gezien heeft een nieuwe peiling gedaan en daaruit blijkt dat een derde van de panelleden(574 mensen) zonder baan graag aan het werk zou willen. 19% van de panelleden met aanhoudende psychische klachten heeft een betaalde baan, tegenover 70% in de algemene bevolking. In november komt er weer een nieuwe vragenlijst en je kunt je opgeven om panellid te worden.

Het panel wil graag uitbreiden. Met het oog op alle veranderingen in de zorg, de Participatiewet en de overheveling van taken naar gemeenten is het extra belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun mening geven en ervaringen delen. Op basis van de enquêtes worden factsheets opgesteld en de resultaten worden onder de aandacht gebracht bij zorgprofessionals, beleidsambtenaren en de landelijke overheid.

Een aantal keer per jaar vul je een vragenlijst in voor Psychisch Gezien. Als je meedoet ontvang je voor iedere ingevulde enquête een tegoedbon van 5 euro. Je kunt je aanmelden op www.psychischgezien.nl of neem contact op met het panelteam (panel@trimbos.nl / 030-2959280). Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt.Enkele bevindingen van afgelopen peiling zijn:
- Eén op de drie leden zonder werk zou het komende jaar graag willen werken.
- Een vijfde ziet af van solliciteren vanwege mogelijke reacties van anderen op hun psychische klachten. 
- Veel leden (46%) doen vrijwilligerswerk (in de algemene bevolking doet 37% vrijwilligerswerk).

Dit is de tweede keer dat naar de werksituatie van panelleden is gevraagd. Hierdoor is duidelijk geworden dat er sinds de vorige peiling in 2010 weinig veranderd is. In 2015 treedt de Participatiewet in werking om meer mensen met een arbeidsbeperking aan werk te helpen. Het is daarom van belang goed zicht te hebben op de werksituatie van mensen met langdurige psychische problemen en wat hun ervaringen en wensen zijn op dit gebied. 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support