Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Ruimte nodig voor uw maatschappelijk project?

Utrecht, dinsdag 25 februari 2014

Makelpunt Utrecht

Vergaderruimte, kantoor, schildersatelier, danszaal, sporthal of yogalokaal: veel bewoners en organisaties zoeken ruimte in Utrecht. Voor eenmalig gebruik, om langere tijd te huren of zelfs te kopen. Daar tegenover staat dat veel organisaties en bedrijven over ruimten, locaties of accommodaties beschikken die soms niet volledig benut worden of leeg staan. Het Makelpunt Utrecht brengt vraag en aanbod samen.

Beter benutten van de ruimte in utrecht

Een Makelpunt brengt vraag en aanbod van huisvesting voor (maatschappelijke) activiteiten in de stad bij elkaar. Het doel is beter in te spelen op de vraag vanuit de samenleving naar accommodaties en tegelijkertijd beschikbare accommodaties en ander vastgoed beter te benutten. Matthieu Schwitzner, teamleider van Makelpunt Utrecht, geeft aan dat het aanbod van ruimten groot en divers is.

Flamenco-school

Veel stadsgenoten hebben hun weg naar het Makelpunt al gevonden. Zo ontstonden al tal van interessante koppelingen tussen bewoners en organisaties die op zoek waren naar (tijdelijke) accommodaties en aanbieders van ruimtes voor activiteiten. Bijvoorbeeld om te repeteren, te sporten en te vergaderen. Zo vond de Flamenco-school geschikte oefenruimte in een woonzorgcentrum, met als tegenprestatie regelmatige optredens voor de bewoners. De bemiddeling van het Makelpunt Utrecht verhoogt niet alleen de bezettingsgraad van gemeentelijke accommodaties, maar ook die van de maatschappelijke organisaties waarmee het Makelpunt Utrecht samenwerkt. Door samenwerking en verbinding van activiteiten tussen aanbieder en aanvrager, ontstaat een meerwaarde voor de wijk. 

Heeft u ruimte beschikbaar? Of zoekt u ruimte?

Ga dan naar de site van het Makelpunt Utrecht www.utrecht.nl/makelpunt en meld u gratis aan. Via een computerprogramma worden aanbieders en aanvragers digitaal aan elkaar gekoppeld. Daarna maakt u zelf afspraken met de aanvrager over uw voorwaarden en de huurprijs. Heeft u vragen? Mail dan naar: makelpunt@utrecht.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support