Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Verkiezingsdebat voor iedereen

Utrecht, dinsdag 4 maart 2014

Verkiezingsdebat voor iedereen

Het Utrechtse lijsttrekkersdebat is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Utrecht, het Nederlands Debat Instituut en Stichting Lezen & Schrijven. Doel van het debat is om bewoners, ondernemers en andere belangstellenden op een leuke, heldere en begrijpelijke manier inzicht te geven in de standpunten van de verschillende politieke partijen waarop kan worden gestemd bij de verkiezingen van woensdag 19 maart én om de aanpak van laaggeletterdheid bij de politiek op de agenda te krijgen. Daarom dit Verkiezingsdebat voor iedereen. Het wordt een debat met duidelijke stellingen, in begrijpelijke taal. Onder andere over participatie en taal.

Programma 
Tijdens deze avond gaan de zeven lijsttrekkers van de partijen die op dit moment in de gemeenteraad zitten en meedoen aan de verkiezingen, met elkaar in debat over een drietal stellingen. Het gaat om de lijsttrekkers van Groenlinks, PvdA, D66, VVD, CDA, SP en ChristenUnie. Naast de politici van de partijen uit de huidige gemeenteraad, zijn lijsttrekkers aanwezig van de tien politieke partijen die ook deelnemen aan de verkiezingen van woensdag 19 maart. De lijsttrekkers van deze tien partijen gaan niet met elkaar in debat, maar presenteren zichzelf en de standpunten van hun partij aan het publiek. De avond wordt geleid door debatleider Joost Hoebink van het Nederlands Debat Instituut.

Naast het verkiezingsdebat is er een speciale Verkiezingskrant voor iedereen. De krant legt op een eenvoudige manier uit waar de gemeenteraadsverkiezingen over gaan. Je vindt de krant via onderstaande link, inclusief een speciale bijlage voor de Utrecht.
Verkiezingskrant voor iedereen

meer informatie

Woensdag 12 maart
van 20.00 – 22.00 uur, vanaf 19.30 uur inloop
Poppodium Tivoli (Oudegracht 245), Utrecht
Beperkt aantal plekken, vol = vol

Tijdens het debat worden opnames gemaakt en die later in de week worden uitgezonden door regionale zender RTV Utrecht.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support