Activiteiten kunnen mogelijk door de corona maatregelen tijdelijk zijn aangepast.
Neem contact op met de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Week van de Psychiatrie: `Baas in eigen leven`

Utrecht, dinsdag 4 maart 2014

Op maandag 24 maart 2014 begint de Week van de Psychiatrie. Dit jaar is het thema `Baas in eigen leven,’ ofwel: betekenis geven aan ‘eigen regie’ en ‘eigen kracht’. 
29 maart is er in het Wegloophuis een bijeenkomst over eigen regie in de praktijk van het wegloophuis.

De Week van de Psychiatrie is opgedragen aan alle mensen (met of zonder psychiatrische achtergrond) die zich hebben ingezet voor verbetering van positie en het leven van mensen met psychische en psychiatrische problematiek. De GGz (geestelijke gezondheidszorg) is veel humaner geworden, hoewel er nog heel veel werk te doen is op het gebied van beeldvorming, doorbreken van isolement, verbeteren van woonomstandigheden, verbeteren van relatie van psychiatrie en de samenleving, verbeteren van financiële positie, verbetering van informatievoorzieningen en keuzemogelijkheden. De Week van de Psychiatrie is nog niet `af` en de komende decennia gaan we hiermee door. Wij dragen de Week van de Psychiatrie ook op aan Paul Fijn, die een groot deel van zijn leven actief is geweest bij de Clientenbond en in het bijzonder voor deze Week. Hij was de voortrekker van de landelijke werkgroep. 

In Utrecht

EIGEN REGIE IN DE PRAKTIJK VAN HET WEGLOOPHUIS
Stichting Wegloophuis bestaat al ruim 30 jaar en heeft zich laten inspireren door de ideeën uit de antipsychiatrische beweging. Het Wegloophuis vangt mensen op die of weg gelopen zijn vanuit de reguliere psychiatrie omdat zij het niet eens zijn met hun behandeling en/of uitbehandeld danwel dakloos zijn. In haar visie en benaderingswijze van het Wegloophuis staan in de dagelijkse praktijk begrippen als ‘eigen regie’ en ‘eigen verantwoordelijkheid’ juist centraal.

Vanuit het thema van de week van de psychiatrie 2014 “Baas in eigen Leven?!” organiseert het Wegloophuis een themamiddag en discussiebijeenkomst.
Aan de hand van vragen als; Hoe kunnen mensen zoveel mogelijk zelf de regie behouden of terugkrijgen over hun eigen leven? Waar ligt hierin hun eigen kracht en eigen verantwoordelijkheid? Waar ligt hierin de grens? Willen we graag het gesprek met elkaar voeren.

U bent uitgenodigt om op zaterdag 29 maart langs te komen en uw visie te delen.
U bent welkom vanaf 13:00 tot 16:00.
De bijeenkomst en het gesprek starten om 14:00 tot 15:30.
We hopen dat dit een verrijkende en informatieve dag zal zijn waarin het thema ‘eigen regie’ een terugkerend hoofdonderwerp zal zijn.

Voor meer informatie over het Wegloophuis : www.wegloophuis-utrecht.nl
Stichting Wegloophuis Utrecht
Waterstraat 11
3511 BW, Utrecht
030-2316627
wegloophuis@wlh.demon.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support