De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

dansvoorstelling van Theater Totaal

Utrecht, maandag 23 november 2015

Op 29 november staat een bijzondere primeur op het programma van Theater Dichtbij: de allereerste dansvoorstelling van Theater Totaal! Iedereen die ooit een theater- of dansopleiding heeft gevolgd, kent haar werk: Pina Bausch.

Ook de docenten van Theater Totaal zijn geïnspireerd door haar bijzondere voorstellingen. In Komm tanz mit mir komt een groep mensen samen. Iedereen is op zoek naar contact. Ze laten zichzelf zien, dagen elkaar uit, vluchten weg en komen soms even samen. Ze lachen, huilen vechten, vrijen, schreeuwen en zijn stil. En ze dansen. Alsof hun leven ervan af hangt.

Komm tanz mit mir is een productie van Theater Totaal, een muziek-en theaterwerkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking. In een sociaal klimaat waarin lichtheid van het bestaan, onderlinge hulp, begrip, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid centraal staan, ontwikkelen de artiesten hun uitzonderlijke talent door middel van scholing en vertoning. Theater Totaal is onderdeel van zorgorganisatie Amerpoort.

Elke laatste zondag van de maand organiseert Stut Theater het matineeprogramma Theater Dichtbij, bestaande uit een lunch, voorprogramma en voorstelling. Vaak is dit een voorstelling van Stut zelf, maar bij gelegenheid zijn er ook voorstellingen van andere theatergezelschappen te zien. De lunch wordt geserveerd door Resto VanHarte. Bij het voorprogramma wordt dieper ingegaan op de thematiek van de voorstelling. Het voorprogramma wordt deze maand verzorgd door honoursstudenten van de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming (Hogeschool Utrecht). Zij hebben een doelgroeponderzoek uitgevoerd naar een groep waar zij zelf niet toebehoren en daaruit volgt een korte theatervoorstelling. Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking worden dagelijks geconfronteerd met vooroordelen en allerlei scheldwoorden – patiënt, mongool, josti. Waar komt dit vandaan? En wat doet dit met deze mensen? De kracht van het woord wordt onderschat en daarom hebben drie studenten besloten korte metten te maken met het plakken van labels op mensen. Want wie bekrompen denkt, is zelf beperkt…

PRAKTISCHE INFORMATIE: 
Datum: zondag 29 november 2015
Lunch door Resto VanHarte: 13.00 uur (reserveren verplicht)
Gratis voorprogramma: 14.00 uur
Aanvang voorstelling: 15.00 uur 

Toegang incl. lunch: €7,50 (U-Pas, CJP, 65+ €6,00)
Toegang excl. lunch: €5,00 (U-pas, CJP, 65+ €3,50)
Reserveren: reserveren@stut.nl / 030 2311801 / www.stut.nl

Locatie: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2 Utrecht

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support