De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

14 december 2015

Zicht op Utrecht in Domkerk

De kunstenaars van Ateliers de Wijde Doelen nodigen u uit voor de expositie Zicht Op Utrecht in de Domkerk. Voor deze expositie zijn tekeningen en keramische beelden gemaakt van bijzondere locaties in Utrecht. Hierbij is samengewerkt met de Vereniging Oud-Utrecht.

Lees verder

2 december 2015

Bijzondere kunst in bijzondere kerk

Kunst gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking kan een verrassende blik opleveren. In de Willibrordkerk in Utrecht hebben kunstenaars van Reinaerde’s Ateliers de Wijde Doelen kunstwerken gemaakt. Van 11 december 2015 t/m 2 januari 2016 is de expositie gratis te bezichtigen.

Lees verder

23 november 2015

dansvoorstelling van Theater Totaal

Op 29 november staat een bijzondere primeur op het programma van Theater Dichtbij: de allereerste dansvoorstelling van Theater Totaal! Iedereen die ooit een theater- of dansopleiding heeft gevolgd, kent haar werk: Pina Bausch.

Lees verder

18 november 2015

tentoonstelling in Vleuten

Samen met het COC Midden-Nederland organiseert Welzaam een expositie over 65 jaar LHBT-emancipatie in Utrecht en omgeving. Hiermee willen wij, ook op wijkniveau, homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders zichtbaar en bespreekbaar maken.

Lees verder

17 november 2015

gratis spreekuur voor ondernemers

Een tijdje wat minder opdrachten, een lager inkomen dan verwacht en de moeite om daarvan rond te komen. Helaas is een grote groep ondernemers er tegenwoordig bekend mee. Zelfstandigen die om wat voor reden dan ook moeite hebben met het financieel gezond houden van hun onderneming kunnen nu gratis en zonder afspraak op spreekuur komen bij OverRood.

Lees verder

16 november 2015

Kom naar `Scoor je talent`

Gemotiveerde mensen met een arbeidsbeperking, die op zoek zijn naar werk, kunnen tijdens ‘Scoor je talent’ in contact komen met werkgevers. Scoor je talent vindt plaats op dinsdag 24 november tussen 13.00 en 16.00 uur in Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht.

Lees verder

29 oktober 2015

Eenzame ouderen zoeken luisterend oor

Gezocht! Vrijwilligers die 60plussers willen helpen aan nieuwe ontmoeting & gezelschap. Voor Elkaar zet zich in voor 60plussers in Vleuten de Meern, die vriendschappelijk contact missen en hier met een handje hulp graag wat aan willen veranderen. Aanmelden of meer informatie? Kom op 2 november naar de informatiebijeenkomst.
 

Lees verder

28 oktober 2015

Diner en theater voor mantelzorgers

Het hele jaar staan mantelzorgers klaar voor een zieke naaste. Elk jaar op de Dag van de Mantelzorg staan zij in heel Nederland in het zonnetje. Zo ook in Utrecht. Steunpunt Mantelzorg Utrecht nodigt Utrechtse mantelzorgers uit voor een theatervoorstelling en diner, op zondagmiddag 8 november, vanaf 16.00 uur in het Vechthuis aan de Jagerskade in Utrecht.

Lees verder

27 oktober 2015

Is Nederlands niet je moedertaal?

Er is veel talent in Utrecht dat te weinig wordt gezien. De Krachtvinder is een online platform waarop mensen met een andere moedertaal dan het Nederlands zich kunnen presenteren aan een potentiele werkgever. Het doel is om een werkplek te vinden. Want met een baan gaat het verder leren van de Nederlandse taal toch een stuk sneller.

Lees verder

13 oktober 2015

Bijzondere voor- stelling Stut Theater

Stut Theater organiseert op zondag 25 oktober matineeprogramma Theater Dichtbij in ZIMIHC theater Stefanus. Deze maand heten we een heel bijzondere dame welkom: de 81-jarige (!) cabaretière Jacquelien de Savornin Lohman.

Lees verder

7 oktober 2015

Brasa-dey viering bij Karma-zorg

Welzijnsorganisatie Karma-zorg staat op woensdag 25  (LET OP Gewijzigd! was vrijdag 27) november a.s. stil bij de 40-jarige onafhankelijkheidsdag van Suriname. Een avond speciaal voor senioren met live muziek, dans en gezelligheid!

Lees verder

1 oktober 2015

`Ontmoet Oost Zingt` op 11 oktober

Na een oproep aan koren om zich in te schrijven voor een optreden tijdens de Korendag die wordt gehouden op 11 oktober aanstaande, op het terrein van het University College aan de Prins Hendriklaan, hebben zich dertig koren aangemeld.

Lees verder

1 oktober 2015

Banencampagne `Alleen talent telt!`

`Alleen talent telt!` werft in de campagneweek van 28 september tot 3 oktober banen voor mensen met een arbeidsbeperking in de regio Utrecht-Midden. UW doet mee. Tijdens de campagneweek worden werkgevers geattendeerd op de vele talenten van mensen met een beperking.

Lees verder

29 september 2015

VERZORGING THUIS voor mantelzorgers

Steeds meer mensen verzorgen thuis een partner of een ander familielid. Speciaal voor deze groep starten Steunpunt Mantelzorg Utrecht van U Centraal en Stichting Zorgwacht op dinsdag 27 oktober weer met de cursus VERZORGING THUIS. Deelnemers krijgen antwoord op de vraag: hoe kun je als mantelzorger beter voor de ander én voor jezelf zorgen?

Lees verder

22 september 2015

Burendag en Oogstfeest

Zondag 27 september van 13.00 tot 16.30 uur bij Food for Good.
Het is weer eind september, dus tijd voor het jaarlijkse oogstfeest en de jaarlijkse burendag! Vanaf 13.00 ben je van harte welkom bij ons op de tuin in Park Transwijk.

Lees verder

17 september 2015

hulp bij sociale contacten

Eenzaamheid is van alle leeftijden. Daarom start welzijnsorganisatie U Centraal dit najaar met vriendschapsbemiddeling voor Utrechters tussen de 18 en 50 jaar. Mensen die verlangen naar meer of betere vriendschappen met stadgenoten, kunnen zich gratis aanmelden bij Vriendschap in Utrecht.

Lees verder

14 september 2015

hoe lang vier jij al Burendag? - 2015

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar vieren we Burendag op zaterdag 26 september.

Lees verder

4 september 2015

Modeshow en marktkraam!

Vrijdag 11 september organiseren Terre des Hommes en Resto VanHarte in het Resto op Kanaleneiland een heuse modeshow en een marktkraam met tweedehands spullen. Terre des Hommes heeft een winkel in tweedehands kleding, boeken, tassen en bric a brac aan de Amsterdamse Straatweg, maar op 11 september showen ze een selectie daarvan in het Resto.

Lees verder

4 september 2015

Dutch Street Cup Finals kom je ook?

De Dutch Street Cup is een sportcompetitie tussen steden voor mensen uit de Maatschappelijke Opvang. De deelnemers worden zowel op sportief- als op maatschappelijk gebied intensief begeleid. Gedurende één seizoen vinden tussen maart en september Dutch Street Cup-evenementen plaats in vijfentwintig steden in Nederland.

Lees verder

31 augustus 2015

De Loods opent een vestiging

Woon je in Amersfoort of in de buurt ervan en heb je altijd al gedroom van het werken met boten? Of heb je vooral zin om deel uit te maken van een leuke groep mensen die hun dag zinvol willen besteden?

Lees verder

20 augustus 2015

Uitfeest zondag 6 september 2015

Het Uitfeest op zondag 6 september is de traditionele opening van het culturele seizoen in Utrecht. Meer dan 100 culturele instellingen en gezelschappen blikken vooruit op het gebied van theater, dans, exposities, film en meer.

Lees verder

22 juni 2015

Bewegen met een beperking

Utrecht Sport op Maat is een netwerkorganisatie die mensen met een beperking helpt om de juiste sportactiviteiten en begeleiding te vinden. Diverse partijen binnen dit netwerk werken samen om de sportparticipatie voor mensen met een beperking te verhogen. Stichting MEE adviseert en verwijst mensen naar het juiste sport- of beweegaanbod. De Vereniging Sport Utrecht ondersteunt verenigingen bij het opzetten en continueren van aanbod voor mensen met een beperking. Harten voor Sport coördineert het netwerk Sport op Maat.

Lees verder

10 juni 2015

Theateravond Leger des Heils

Theateravond Leger des Heils toont andere kant

Op donderdag avond 18 juni vindt in Buurtsteunpunt Bij Bosshardt op de Margrietstraat 22 in Utrecht (Zuilen) de jaarlijkse theateravond plaats waar deelnemers, cliënten en bezoekers van het Leger des Heils een podium krijgen om hun creatieve talent op gebied van zang, muziek of dichtkunst te laten zien.

Lees verder

10 juni 2015

Samen werk zoeken. Das beter!

Werk zoeken gaat beter als je het samen kunt doen en ervaringen kunt delen. Dat is de gedachte achter de bijeenkomsten Samen Werk Vinden. 

Elke maandagochtend van 9.15 – 12.30 uur kunnen werkzoekenden binnenlopen bij U Centraal, Drift 11 te Utrecht. Deelname is gratis, maar van deelnemers wordt wel een actieve rol verwacht. 

Lees verder

28 mei 2015

VoorleesExpress Utrecht: scholen

Helge de Broekert vertelt wat het oplevert, dat er in Utrecht geïnvesteerd is op een brede en intensieve samenwerking met (voor)scholen.

Je bent een nieuwe methode gestart, waarin je nu nauwer samenwerkt met een aantal scholen. Kun je iets meer vertellen over deze methode?

Lees verder

26 mei 2015

Prokkelconcert meld je snel aan!

Prokkelconcert Leidsche Rijn / Vleuten / De Meern
in Woonzorgcentrum De Drie Ringen

Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder beperking!

Programma:
19.00 uur: inloop met koffie en thee
19.30 uur: start optreden van De Oranjeman
20.00 uur: Pauze met frisdrank en bittergarnituur
20.30 uur: vervolg optreden
21.00 uur: Sluiting

Lees verder

21 mei 2015

LEKKER DINEREN bij BraZZerie Anders

een ontmoetingsplek waar iedereen zich thuis voelt

Tijdens deze avond kunt u in een ontspannen sfeer andere mensen ontmoeten en nieuwe contacten leggen onder het genot van een 3-gangen menu. Deze avond is bedoeld voor mensen met een kleine (sociale) beurs.

Met de zomer in aantocht is het leuk om er op uit te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten. Om hiermee een begin te maken organiseren we weer een gezellige avond met een hapje en een drankje.

Lees verder

3 april 2015

Ervaringsdeskundigen gezocht

Het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz is een samenwerkingsverband dat is opgericht door de beroepsverenigingen van de psychiaters (NVvP) en de psychologen (NIP) en het Landelijk Platform GGz (LPGGz). De Depressie Vereniging is aangesloten bij het Landelijk Platform GGz.

Lees verder

23 maart 2015

verhuisadviseurs senioren

Senioren kunnen diverse redenen hebben om naar een andere woning te willen verhuizen. Maar tussen wens en daad lijken soms barrières te staan. Sommige mensen zien op tegen het vooruitzicht of weten niet goed hoe ze moeten beginnen. Om dit te verhelpen kunt u de Verhuisadviseur Senioren inschakelen. De verhuisadviseur geeft advies en helpt bij het zetten van de juiste stappen.

Lees verder

20 maart 2015

beweegmaatjes

Als beweegmaatje help je iemand om meer te bewegen. Door 1 uur per week samen te bewegen kan je jouw maatje op weg helpen naar een actievere leefstijl.Je gaat gedurende een aantal maanden tot maximaal een jaar samen sporten met jouw maatje. Je kan samen ....

Lees verder

2 maart 2015

Nieuwe plusgids is uit!

Plusgids wijst de weg naar hulp in Utrecht
Mensen moeten zichzelf vooral kunnen redden. Maar hoe? De nieuwe Plusgids wijst Utrechters de weg in het woud van voorzieningen rondom wonen, welzijn, zorg en inkomen. De geactualiseerde gids is gratis af te halen in buurthuis, woonzorgcentrum, bibliotheek, huisarts, of online te raadplegen op www.ugids.nl

Lees verder

20 februari 2015

Schaken in Ondiep

SCHAKEN MET DE BUREN IN ONDIEP

Op vrijdag 27 februari organiseert buurthuis Bij Bosshardt een schaakcompetitie voor mensen uit de buurt.

Lees verder

20 februari 2015

Informatiebalie CultuurCampus nu ook s middags geopend

De informatiebalie van de CultuurCampus in Vleuterweide, bemand door enthousiaste en deskundige vrijwilligers van Welzaam, is nu ook ‘s middags geopend tot 16:00 uur, vanwege de komst van het Buurtteam en de gewijzigde openingstijden van Bibliotheek Vleuterweide, die met ingang van 1 januari voortaan elke middag geopend en aanwezig zijn. 

Lees verder

15 januari 2015

Gluren bij de Buren

Op zondagmiddag 25 januari 2015 is er weer `Gluren bij de Buren` in Lunetten. Met ook dit jaar weer het voor en door bewoners concenpt. Je bent welkom om op zondagmiddag optredens bij te wonen en met andere wijkbewoners napraten. Daarbij mag het onderdeel Soepkom! natuurlijk niet ontbreken.

Lees verder

13 januari 2015

Ereplek voor actieve bewoners

Sinds december 2014 is Regio Leidsche Rijn begonnen met de Wall of Fame in BlendUT Terwijde. Actieve buurtbewoners krijgen in ereplek. Mensen die zich vanuit een bepaalde passie inzetten om iets goeds te doen voor de eigen buurt, wijk of voor buurtgenoten. Met de Wall of Fame probeert Regio Leidsche Rijn ook weer andere mensen te inspireren om meer te doen!

Lees verder

12 januari 2015

Inloopcentrum van Zorgwacht

Heb je hulp nodig, wil je advies of wil je worden doorverwezen? Kom naar het inloopcentrum van Zorgwacht. Zij helpen je graag verder op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

Lees verder

7 januari 2015

Nieuwjaarsduik op 11 januari

De Nieuwjaarsduik is dit jaar op 11 januari 2015. Het is het startschot van een nieuw cultureel kalenderjaar in Utrecht. Dit jaar komt sport en cultuur dichter bij elkaar onder andere in beeldende kunst, dans, theater en muziek. Je kunt op meer dan 50 locaties meedoen met  workshops, optredens zien, tentoonstellingen bekijken en meer! Vanaf 11.00 uur begint deze gezellige dag.

Lees verder

5 januari 2015

Fotografie bij De Wilg

Lijkt het je leuk om meer te leren over het maken van goede foto`s met smartphone of digitale camera? Dan kan je bij De Wilg een cursus van 4 keer volgen!

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support