De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Eenzame ouderen zoeken luisterend oor

Utrecht, donderdag 29 oktober 2015

Gezocht! Vrijwilligers die 60plussers willen helpen aan nieuwe ontmoeting & gezelschap. Voor Elkaar zet zich in voor 60plussers in Vleuten de Meern, die vriendschappelijk contact missen en hier met een handje hulp graag wat aan willen veranderen. Aanmelden of meer informatie? Kom op 2 november naar de informatiebijeenkomst.
 

“Deelnemers hebben vaak hun partner verloren of zijn bijvoorbeeld slecht ter been. Zij zijn op zoek naar een luisterend oor en een duwtje in de rug om hun leven zelf weer zo goed als mogelijk op te pakken.”

Als vrijwilliger ondersteunt u de deelnemer voor maximaal een half jaar, gemiddeld 4 uur per week. Eerst voert u gesprekken om te onderzoeken wat precies de vraag of behoefte is. Vervolgens gaat u daadwerkelijk met de deelnemer op pad. Bijvoorbeeld het vinden van een bestaande activiteit of het vormen van een groepje mensen met dezelfde interesses of behoeften. Tijdens het project zal de deelnemer altijd regie in eigen hand houden.

Wilt u meehelpen de eenzaamheid onder ouderen te verminderen? Kom dan naar de informatiebijeenkomst Vrijwillige Inzet bij Voor Elkaar op maandag 2 november om 16:00 uur in buurtcentrum de Schakel (Schoolstraat 11, Vleuten).

U krijgt dan meer te horen over het project en we zullen onder het genot van een hapje en drankje kennis maken met elkaar. Kunt u niet komen, maar heeft u wel interesse? Stuur dan een mailtje aan suzanverdonschot@welzaamutrecht.nl of bel naar 06-3055 0341.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support