De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

hulp bij sociale contacten

Utrecht, donderdag 17 september 2015

Eenzaamheid is van alle leeftijden. Daarom start welzijnsorganisatie U Centraal dit najaar met vriendschapsbemiddeling voor Utrechters tussen de 18 en 50 jaar. Mensen die verlangen naar meer of betere vriendschappen met stadgenoten, kunnen zich gratis aanmelden bij Vriendschap in Utrecht.

Vanaf donderdag 1 oktober zijn er weer contactbijeenkomsten van Vriendschap in Utrecht, bij U Centraal, Pieterskerkhof 16 in Utrecht. Deelname is gratis, aanmelden zeer gewenst, via www.u-centraal.nl/vriendschap of 030-236 17 41.

Dit nieuwe project is een aanvulling op Rechtstreeks, dat al twintig jaar 50-plussers in Utrecht met elkaar in contact brengt. Via Rechtstreeks zijn al tal van vriendschappen ontstaan. Ook gaan groepjes deelnemers bijvoorbeeld samen uit eten, wandelen of boeken bespreken.

“In ons werk merken we dat er ook veel jongere mensen zijn die het lastig vinden om contacten te leggen en verlangen naar meer of betere vriendschappen,” legt Ilja Rodermans, consulent bij U Centraal uit. “Daarom hebben we nu ook vriendschapsbemiddeling en personal coaching voor mensen onder de 50 opgezet. Vrijwilligers en deelnemers hebben meegedacht met de opzet van het project.” Vriendschap in Utrecht wordt grotendeels gedragen door de deelnemers en vrijwilligers. Iedereen mag ideeën aandragen. U Centraal heeft grotendeels een faciliterende rol.

Deelnemers aan Vriendschap in Utrecht komen met elkaar in contact via een oproepje in de nieuwsbrief of tijdens de tweemaandelijkse contactbijeenkomst. Vrijwilligers van Vriendschap in Utrecht kunnen deelnemers ook aan elkaar koppelen of personal coaching bieden aan wie een extra steuntje in de rug nodig heeft. Vriendschap In Utrecht biedt geen relatiebemiddeling. Deelname is gratis; Vriendschap in Utrecht wordt gefinancierd door de gemeente Utrecht. Meer informatie en aanmelden: www.u-centraal.nl/vriendschap of telefonisch via 030 236 17 41.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support