De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

VERZORGING THUIS voor mantelzorgers

Utrecht, dinsdag 29 september 2015

Steeds meer mensen verzorgen thuis een partner of een ander familielid. Speciaal voor deze groep starten Steunpunt Mantelzorg Utrecht van U Centraal en Stichting Zorgwacht op dinsdag 27 oktober weer met de cursus VERZORGING THUIS. Deelnemers krijgen antwoord op de vraag: hoe kun je als mantelzorger beter voor de ander én voor jezelf zorgen?

De cursus VERZORGING THUIS biedt informatie over allerlei zaken waar je als mantelzorger mee te maken krijgt. Hoe bewaak ik mijn eigen grenzen? Hoe organiseer ik hulp van buitenaf? Waar kan ik terecht voor informatie over voorzieningen en hulpmiddelen? Naast informatie krijgen cursisten ook praktische oefeningen op het gebied van zorgtaken. Zo leren ze onder meer tiltechnieken en krijgen ze tips op het gebied van persoonlijke verzorging, zoals hulp bij het wassen en het aan- en uitdoen van steunkousen.

Het beleid van de overheid is steeds meer op gericht op vermindering van de inzet van professionele zorg. VERZORGING THUIS is inmiddels twee keer gegeven en blijkt in een behoefte te voorzien.

Meer informatie
De cursus start dinsdag 27 oktober en bestaat uit tien bijeenkomsten die plaatsvinden bij Zorgwacht op de Zamenhofdreef in Utrecht Overvecht. Als tegemoetkoming in de kosten wordt per deelnemer een bijdrage van € 25,- gevraagd. Belangstellenden kunnen zich tot 15 oktober a.s. aanmelden bij:

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support