De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

VoorleesExpress Utrecht: scholen

Utrecht, donderdag 28 mei 2015

Helge de Broekert vertelt wat het oplevert, dat er in Utrecht geïnvesteerd is op een brede en intensieve samenwerking met (voor)scholen.

Je bent een nieuwe methode gestart, waarin je nu nauwer samenwerkt met een aantal scholen. Kun je iets meer vertellen over deze methode?

In Utrecht hebben we ervoor gekozen om met vaste partnerscholen te werken. Hiervoor zijn meerdere redenen: op deze manier kun je de VoorleesExpress steeds beter aan laten sluiten bij het onderwijs en zo het effect van het traject vergroten. Bijvoorbeeld door een themakalender van school mee te geven aan de voorlezers. Die kunnen daar hun boekkeuze op aan laten sluiten. Daarnaast zorgt een samenwerking ervoor dat je op efficiënte wijze voldoende en geschikte gezinnen kunt interesseren voor de VoorleesExpress. Tot slot zorgt het er ook voor dat de scholen een deel van de verantwoordelijkheid van het project op zich nemen en het project een goede basis krijgt in de stad. Het enige nadeel hiervan is, dat doordat we in Utrecht expliciet met een aantal scholen samenwerken, we enthousiaste ouders of hulpverleners soms ook teleur stellen, omdat we geen plek kunnen garanderen. Maar investeren in de relatie met een school zorgt ervoor dat je samen meer bereikt. Dat wat wij thuis met een gezin doen, goed aansluit bij dat wat er op school gebeurt en andersom.

lees verder op website van de VoorleesExpress

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support