De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Aan tafel bij een Utrechtse Maarten

Utrecht, maandag 3 oktober 2016

In 2016 viert de stad Utrecht dat haar schutspatroon Sint Maarten 1700 jaar geleden geboren werd. Op initiateif van stichting Eet Mee! kunnen Utrechtenaren aan in de week van Sint Maarten, (van zaterdag 5 tot en met vrijdag 11 november) aan tafel bij een Utrechtse Maarten, Maartje, Murat of Martin. 

Met Utrechtse `Maartens` worden alle alle mensen met bedoeld met een naam die afstamt van Maarten en meer: ook als er een link is met Maarten in de achternaam, straatnaam, de naam van een bedrijf of instelling, kun je gastheer of gastvrouw zijn. 

Waar het op neem komt is dat de ‘Maartens’ gastheer of gastvrouw zijn en dat inwoners die geen Maarten heten bij hen een hapje kunnen komen eten. Als gast dus.

In het programma van 2016 staat de Sint Maartengedachte van het ‘feest van het delen’ centraal. Delen kun je op allerlei manieren: in dit geval deel je dus het eten.

‘Maartens’ die gastheer of gastvrouw willen zijn en mensen die graag bij een`Maarten` aan willen schuiven voor een gezellige maaltijd kunnen zich aanmelden via: sintmaarten@eetmee.nl

Deelname is gratis.

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support