De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

22 december 2016

fijne feestdagen

De korste dag is achter de rug, de feestdagen staan voor de deur. Jekuntmeer.nl wenst iedereen fijne feestdagen en een mooi 2017.
Tot volgend jaar!

Lees verder

19 december 2016

hoog bezoek

Op vrijdag 16 december bracht niemand minder dan Koning Willem-Alexander een werkbezoek aan Pharos, een organisatie die zich bezighoudt met vrijwilligerswerk door asielzoekers. Het bezoek vond plaats in Resto VanHarte Kanaleneiland.

Lees verder

12 december 2016

And the winners are...

Hospice Utrecht en Sjouk Kerkkamp zijn de winnaars geworden van de WijMakenUtrecht-trofee. Dat werd woensdag 7 december, op de Dag van de Vrijwilliger, bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking. 

Lees verder

6 december 2016

King Arthur Groep zoekt vrijwilligers

De King Arthur Groep is voor een ontmoetingsgroep voor mensen met dementie op zoek naar vrijwilligers. Het gaat om chauffeurs die mensen met beginnende dementie willen rijden en om muzikanten. Heb je tijd en interesse? Lees verder!

Lees verder

4 december 2016

Dress for Succes zoekt nieuw pand

Vervelend nieuws voor Dress for Success: net verhuisd en nu alweer op zoek naar een nieuw pand. Het contract voor de winkel opgezegd en Dress for Succes zoekt daarom per 1 februari nieuw pand. Dat is behoorlijk kort dag en dus kunnen ze hulp gebruiken. 

Lees verder

2 december 2016

Hulpmiddelen zoeken nieuwe eigenaren

Dankzij het lokale initiatief `Hulpmiddelen voor nop` (in Veenendaal) kunnen tweedehands hulpmiddelen gratis van eigenaar wisselen. Wat de een niet meer nodig heeft, kan de ander misschien goed gebruiken en andersom. Mensen die op zoek zijn naar hulpmiddelen kunnen hier terecht, evenals mensen die hulpmiddelen over hebben. 

Lees verder

28 november 2016

9 genomineerden WijMakenUtrecht-trofee 2016

Zes initiatieven en organisaties en drie vrijwilligers zijn genomineerd voor de WijMakenUtrecht-trofee 2016. Deze waarderingsprijs van de Gemeente Utrecht en Vrijwilligers Centrale Utrecht wordt jaarlijks toegekend aan inspirerende vrijwilligers, organisaties en lokale initiatieven die onze stad, wijk of buurt een stukje mooier maakten. 

Lees verder

22 november 2016

Winterfair bij activiteitencentrum Rosendael

Het duurt nog even, maar op zaterdag 17 december wordt bij Activiteitencentrum Rosendael aan de Industriedreef weer een Winterfair gehouden. Net als vorig jaar is er een keur aan gezellige kraampjes met leuke spulletjes en lekker eten en drinken. 

Lees verder

18 november 2016

U Map: een standaardmap voor de administratie

Iedereen die in Utrecht ondersteuning krijgt bij de administratie, kan vanaf nu gebruikmaken van de U Map. Deze standaardmap scheelt duizenden mensen veel tijd en gedoe: je kunt nu bij alle instanties dezelfde administratiemap gebruiken.

Lees verder

10 november 2016

Taalhuis Vianen geopend

Het is alweer even geleden, maar op donderdag 6 oktober is het Taalhuis in Vianen officieel geopend. Het Taalhuis in de bibliotheek is een centrale plek in Vianen voor taalvrijwilligers en voor alle inwoners met een `taalvraag`. 

Lees verder

3 november 2016

Expert te gast bij ZZP Zorg Café

Op 25 november 2016 is Huub Buijssen (1953) gastspreker in het ZZP Zorg Café, dat door King Arthur Groep wordt georganiseerd in de ontmoetingsruimte aan de Prinses Irenelaan 14 te Utrecht. 

Lees verder

17 oktober 2016

kom naar de dag van de mantelzorg

Utrecht telt naar schatting zo`n 25.000 mantelzorgers; mensen die langer dan drie maanden of meer dan acht uur per week voor een zieke naaste zorgen. Op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, zetten we mantelzorgers graag in het zonnetje. Steunpunt Mantelzorg Utrecht doet dat met een evenement voor mantelzorgers in Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn.

Lees verder

6 oktober 2016

Armoedeweek Utrecht

Van 11 t/m 17 oktober maakt Utrecht een vuist tegen de armoede. Arm en rijk, jong en oud, Nederlander en medelander: iedereen is van harte welkom bij de activiteiten die georganiseerd worden in de armoedeweek 2016.

Lees verder

3 oktober 2016

Aan tafel bij een Utrechtse Maarten

In 2016 viert de stad Utrecht dat haar schutspatroon Sint Maarten 1700 jaar geleden geboren werd. Op initiateif van stichting Eet Mee! kunnen Utrechtenaren aan in de week van Sint Maarten, (van zaterdag 5 tot en met vrijdag 11 november) aan tafel bij een Utrechtse Maarten, Maartje, Murat of Martin. 

Lees verder

1 oktober 2016

Nationaal integratiediner

Tijdens het zesde Nationaal Integratiediner op 13 oktober a.s. koken mensen met verschillende achtergronden gerechten met elkaar en voor elkaar. Het diner is een ontspannen en smakelijke manier om elkaars cultuur en achtergronden te ontdekken en om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen.

Lees verder

22 september 2016

1 oktober: Ouderen Informatiemarkt

Op zaterdag 1 oktober 2016 organiseert COSBO samen met het Bartholomeus Gasthuis weer de Ouderen Informatiemarkt. Van 11.00 tot 16.00 uur staan de deuren van het prachtige Gasthuis open voor alle ouderen uit de stad.

Lees verder

16 september 2016

Een week lang gratis sporten

Morgen, 17 september, start De Nationale Sportweek die tot 25 september duurt. De Sportweek is een nationaal evenement, met initiatieven in alle provincies, maar Utrecht is dit jaar de zogenaamde host city. De hele week worden in en om de stad volop sportevenementen georganiseerd. 

Lees verder

12 september 2016

Speciale editie Theater Dichtbij

Elke laatste zondag van de maand organiseert Stut Theater het matineeprogramma Theater Dichtbij, bestaande uit een lunch, een voorprogramma en een voorstelling. Op zondag 25 september laat Stut een keur aan eigen theaterpresentaties zien. 

Lees verder

6 september 2016

Week tegen de eenzaamheid

In Nederland voelen meer dan 1 miljoen mensen zich eenzaam. Het is een groot maatschappelijk probleem en het kan iedereen overkomen. Daarom wordt in de week van 22 september tot 1 oktober de Week tegen de eenzaamheid georganiseerd.

Lees verder

1 september 2016

Gezocht: alle Maartens van Utrecht!

Eet mee! is op zoek naar alle Maartens in Utrecht. In de week van Sint Maarten, van zaterdag 5 tot en met vrijdag 11 november 2016, kunnen inwoners van Utrecht een of meerdere gasten bij hen thuis uitnodigen om samen een maaltijd te delen.

Lees verder

24 augustus 2016

Spullen over?

Terwijl er een hittegolf door het land gaat, doet Careyn alvast een oproepje voor de Winterfair die later dit jaar zal worden gehouden bij activiteitencentrum Rosendael. Op deze Winterfair zal van alles te doen en te beleven zijn en wordt er een rommelmarkt gehouden waarvan de opbrengst ten goede komt aan de cliënten van Careyn.

Lees verder

22 augustus 2016

Doe mee met de Week van de Alfabetisering

Wat doe jij van maandag 5 tot en met zondag 11 september? In die week staat Nederland, en ook Utrecht, helemaal in het teken van taal, tijdens de Week van de Alfabetisering.

Lees verder

10 augustus 2016

Reizend Alzheimercafé over mantelzorg

Ben jij mantelzorger, maar wordt het af en toe te zwaar? Vraagt je jezelf wel eens af hoelang je het nog volhoudt? Op 21 september organiseert Alzheimer Nederland, afdeling Stad Utrecht een avond met informatie en tips over hoe te voorkomen dat de mantelzorg je teveel wordt.

Lees verder

3 augustus 2016

Meetellen in Utrecht rondt onderzoek af

Het panel van Meetellen in Utrecht deed de afgelopen tijd een onderzoek onder een brede groep Utrechters die wat extra hulp kunnen gebruiken en die ervaring hebben met zorgverlening en sociale activering in de stad. Het onderzoek, uitgevoerd voor en door mensen uit de doelgroep, ging over `toegang tot informatie en omgaan met internet`.

Lees verder

20 juli 2016

Activiteiten voor mensen met geheugenproblemen

Na de zomervakantie start de King Arthur Groep vanuit drie buurtcentra in Utrecht-West met laagdrempelige ontmoetingen en activiteiten voor mensen met beginnende geheugenproblemen. 

Lees verder

18 juli 2016

Zomer met Resto VanHarte

De zomer is nu echt aangebroken. Het is warm en zonnig! Bij Resto VanHarte dromen ze alweer van heerlijke diners buiten, lekker eten en drinken, relaxte gesprekken en goede muziek... En dat staat ook allemaal op de agenda in Utrecht. 

Lees verder

15 juli 2016

Gezocht: hulpmiddelen voor nop

In mei van dit jaar is de Facebookpagina `Hulpmiddelen voor Nop Veenendaa`l gestart. Sindsdien stromen de vragen voor tweedehands hulpmiddelen binnen. Daarom is Hulpmiddelen voor Nop nu vooral op zoek naar tweedehands douchestoelen en sta-opstoelen voor nop.

Lees verder

20 juni 2016

De Wilg zoekt zomervrijwilligers

Wil je in je vakantie weer eens wat anders doen? Geef je dan op als vrijwilliger bij De Wilg. Voor de zomerperiode (half juli tot half augustus) is De Wilg op zoek naar vrijwilligers voor diverse activiteiten. 

Lees verder

13 juni 2016

Come & Eat bij EenVandaag

Een Utrechts fenomeen in de letterlijke spotlights. EenVandaag zendt op drie zaterdagen een drieluik uit over Come & Eat: een initiatief waarbij Utrechtenaren vluchtelingen uit de noodopvang uitnodigen om bij hen thuis te komen eten. 

Lees verder

6 juni 2016

Appeltaartconcerten in de prijzen

Stichting Appeltaartconcerten heeft eind mei uit handen van wethouder Kees Diepeveen de Toegankelijkheidsprijs van de gemeente Utrecht in ontvangst genomen. De prijs werd voor de tweede keer uitgereikt. De stichting organiseert concerten voor mensen die niet vanzelfsprekend (meer) in aanraking komen met klassieke muziek.

Lees verder

19 mei 2016

HKU- talenten bij Theater Dichtbij

Bij Theater Dichtbij zijn op zondag 29 mei HKU’ers Tess Grevink en Eva Beijneveld te gast. Jaarlijks verwelkomt Stut bijzondere talenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij Theater Dichtbij. Stut selecteert afstudeervoorstellingen van maatschappelijk betrokken studenten en biedt hen de gelegenheid om hun voorstellingen voor het geweldige Theater Dichtbij-publiek te spelen.

Lees verder

18 mei 2016

BuurtBBQ van Resto VanHarte

Resto VanHarte start met serie activiteiten voor en met de buurt. Op dinsdag 31 mei is er een een grote barbecue bij het 3-Generatiecentrum aan de Bernadottelaan 23 in Kanaleneiland. De BuurtBBQ is de eerste in een serie bijzondere activiteiten onder de noemer: Geef je buurt een boost. Iedereen kan bij dit buurtfeest aanschuiven om gezellig mee te eten. Wel graag vooraf reserveren. Iedereen is ook van harte welkom om mee te helpen met de organisatie van dit grote feest.

Lees verder

17 mei 2016

Debat over het thema `basisinkomen`

In de serie ‘Lezing en Debat’ vindt zondag 22 mei in Podium Oost een debat plaats met het thema ‘Basisinkomen’ en het Utrechtse experiment voor mensen met een uitkering. Tijdens de inloop wordt een korte film vertoond. Aansluitend de inleidingen en het debat. 

Lees verder

12 mei 2016

Help mee met `Ontmoet Oost 2016`

Zondag 9 oktober organiseert Cultuur in Oost weer "Ontmoet Oost" met optredens. De genres van de koren lopen uiteen van pop tot wereld en van klassiek tot theater. Een aantal koren kent u van afgelopen jaar, een aantal treedt voor de eerste keer bij ons op.

Lees verder

4 mei 2016

Nabestaanden van een zelfdoding

Café TrösT is een warme ontmoetingsplaats voor hen die een dierbare zijn verloren. In samenwerking met Humanitas organiseert Café TrösT op 29 mei een middag die in het teken zal staan van rouw na zelfdoding.

Lees verder

3 mei 2016

Bevrijdigingsfestival Utrecht

Ieder jaar op 5 mei worden er door het hele land Bevrijdingsfestivals georganiseerd. Op die festivals wordt de bevrijding en de vrijheid gevierd, maar wordt ook stilgestaan bij vrijheid en onvrijheid in de rest van de wereld. Want vrijheid is nog altijd niet vanzelfsprekend.

Lees verder

2 mei 2016

Leer je landgenoten kennen

Altijd al eens iemand willen leren kennen met een andere culturele achtergrond? Dit is je kans. Op woensdag 25 mei wordt er een groots ontmoetingsdiner georganiseerd. Deze avond wordt er aan tafel gegaan in het kader van Leer Je Landgenoten Kennen. Dit ontmoetingsdiner is tussen mensen van allerlei culturen, met dialoog en muziek. En jij kunt dialoogleider worden! Volg hiervoor een basistraining bij Resto VanHarte.

Lees verder

12 april 2016

Blijf meedoen met dementie

De King Arthur Groep hoopt met laagdrempelige dementiezorg zoals het DemenTalent programma een bijdrage te kunnen leveren aan een betere bekendheid van de ziekte. Het doel van het programma is dat mensen met dementie zo lang mogelijk kunnen blijven deelnemen aan activiteiten in de maatschappij.

Lees verder

11 april 2016

Workshops financiën levensgebeurtenissen

Mensen die echtscheiding of ontslag meemaken komen vaker in de financiële problemen dan anderen. Daarom organiseert U Centraal gratis workshops over financiën voor mensen in deze situatie. De workshops zijn onderdeel van het Utrechtse armoedebeleid, dat is gericht op ondersteuning bij dit soort moeilijke levensgebeurtenissen.

Lees verder

7 april 2016

Maak kennis met rolstoeltennis

Op zaterdag 16 april organiseert de Esther Vergeer Foundation bij tennisclub  ULTC-Iduna in Utrecht een open dag voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. De open dag start om 09:30 uur en eindigt om 12:30 uur. Kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar oud die willen leren rolstoeltennissen kunnen zich gratis aanmelden.

Lees verder

1 april 2016

Jongerenvoorstelling `3, 2, 1, ... Ik kom!`

JongStut speelt haar gedurfde voorstelling 3 2 1... IK KOM! Zes jonge meiden delen op speelse wijze hun persoonlijke verhalen over liefde, seksualiteit en alles wat daarbij komt kijken. Onverschrokken zoeken ze naar hun wensen en grenzen. Ze zetten hun vrouwelijkheid in om taboes te bespreken, harten te breken en vooral niets te faken.

Lees verder

30 maart 2016

Expositie Creo

De groep Creo van dagcentrum ’t Zand exposeert van 22 april tot 22 augustus 2016 in buurthuis Beatrix in Zuilen. Voor deze expositie hebben cliënten en begeleiders het afgelopen jaar samen hard gewerkt aan het creëren van grote werken van papier machée, schilderijen en kaarten.

Lees verder

24 maart 2016

Workshop voor professionals over casuïstiek

Inaya Zorg geeft twee interactieve workshops in 2016 (14 april en 13 oktober) waarin de casuïstiek centraal staat. Iedere professional is van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen.

Lees verder

23 maart 2016

Autismeweek 2016

Dit jaar organiseert de NVA van 2 t/m 9 april voor de 7e keer de Autismeweek. Met deze keer alle aandacht voor sport en bewegen. Ruim de helft van de ongeveer 190.000 mensen met autisme in Nederland heeft naast autisme nog een andere diagnose, zoals depressie, angststoornis of burn-out. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bewegen en sporten daadwerkelijk kan helpen om deze problemen te verminderen.

Lees verder

22 maart 2016

lotgenotengroep gedwongen prostitutie

Jonge vrouwen die gedwongen in de prostitutie hebben gewerkt, kunnen binnenkort op een veilige manier hun ervaringen delen in de lotgenotengroep van Pretty Woman. Deze Utrechtse hulpverleningsorganisatie biedt voorlichting en hulp rondom seksualiteit, misbruikrelaties en dwang.

Lees verder

14 maart 2016

Handjehelpen gaat maatjes opleiden

Vrijwilligersorganisatie Handjehelpen gaat in de gemeente Utrecht psychiatrie-maatjes opleiden, om gezinnen met ouders of kinderen met een psychiatrische beperking, te ontlasten. De hulp die de maatjes gaan bieden bestaat uit verschillende vormen van gezinsondersteuning.

Lees verder

8 maart 2016

Kom binnen kijken bij 40 Utrechtse centra!

Bent u altijd nieuwsgierig geweest naar wat er gebeurt achter de voordeur van dat ene activiteitencentrum of van die zorgboerderij bij u in de buurt? Grijp dan uw kans in de week van 14 tot en met 18 maart. 

Lees verder

7 maart 2016

Gratis `taxi` naar RestovanHarte

Op vrijdag 11 maart haalt RestovanHarte bewoners die slecht ter been zijn op. En brengt ze weer terug. Met de auto. Helemaal gratis. Dit ter gelegenheid van de landelijke actiedag van nldoet.nl. Graag wel even aanmelden voor 10 maart a.s.

Lees verder

3 maart 2016

Extra voorstelling van theater dichtbij

Bij Theater Dichtbij op zondag 20 maart zijn Adelheid|Female Economy en Zina te gast in Overvecht. Zij spelen de voorstelling Niet Meer Zonder Jou: een openbaar gesprek tussen een Turkse moeder, Havva Oral (67), en haar dochter, Nazmiye Oral (46), over dat waar vroeger in het gezin niet over gesproken werd.

Lees verder

2 maart 2016

Doet u ook mee op 11 en 12 maart?

Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2016, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Lees verder

22 februari 2016

Gratis startbewijzen Utrecht Marathon

Op 20 maart 2016 wordt voor de 35e keer de Utrecht Marathon gelopen. Ben jij een fervent hardloper en wilde je altijd al eens meedoen aan de Utrecht Marathon? Dan is dit je kans! Er zijn nog een paar gratis startbewijzen voor de halve marathon en de 10 km.

Lees verder

17 februari 2016

Ontmoeting en gezelschap 60+

Voor elkaar zet zich in voor 60 plussers in Vleuten de Meern die op zoek zijn naar nieuwe ontmoetingen of gezelschap. Zoekt u gezelschap bij een activiteit? Of wilt u zelf een activiteit organiseren? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 9 maart.

Lees verder

16 februari 2016

Theater Dichtbij over (t)huisloosheid

Theater Dichtbij staat op zondag 28 februari in het teken van vluchten uit je (t)huis. Om verschillende redenen verlaten mensen hun eigen plekje en zoeken hun heil elders. Om deze verhalen beter te leren kennen laat Stut drie presentaties zien, gemaakt door asielzoekers, vluchtelingen zonder status en (voormalig) zwerfjongeren.

Lees verder

16 februari 2016

Taalvrijwilligersdag op 5 maart 2016

Ben je actief als taalvrijwilliger in Utrecht? Kom dan naar de taalvrijwilligersdag op zaterdag 5 maart! Neem deel aan inhoudelijke workshops, stel al je vragen en wissel je ervaringen uit met andere taalvrijwilligers!

Lees verder

15 februari 2016

Netwerkbijeenkomst “Een actief 2016 !”

Donderdag 21 januari 2016 kwamen ongeveer 200 mensen naar NUtrecht om te horen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van activering in Utrecht. Tijdens tien verschillende workshops was er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en te leren van anderen.

Lees verder

9 februari 2016

Eet van een uniek servies

Reinaerde heeft een servies ontwikkeld met afbeeldingen van het werk van Derk Wessels. Op het servies staan vogels en vlinders. De serie bestaat uit bekers, schalen, kommen en borden van hoogwaardig porselein. Tijdens het Valentijnsweekend wordt het servies in een aantal restaurants van Reinaerde gebruikt om lunch of diner op te serveren en kan het worden aangeschaft met 10% korting.

Lees verder

4 februari 2016

Activiteiten in Resto VanHarte in februari

Resto VanHarte is het gezellige buurtrestaurant waar mensen elkaar ontmoeten aan tafel. Leeftijden, culturen, religies maken kennis met elkaar. Kom je eten, kom je helpen of ben je ambassadeur? Samen kunnen we verbindingen leggen, mooie ontmoetingen laten ontstaan en van Utrecht een echt thuis maken.

Lees verder

18 januari 2016

Powervrouwen bij Theater Dichtbij

Op zondag 31 januari ontvangt Theater Dichtbij hun collega’s van het Rotterdams Wijktheater en spelen hun voorstelling Meysara. Deze voorstelling gaat over Jaoualia, Leyla en Fatima. Drie sterke jonge Nederlandse vrouwen van vlees en bloed en van Marokkaanse en Turkse afkomst.

Lees verder

14 januari 2016

Nieuwe ontmoetingen met 60-plussers

Voor elkaar zet zich in voor 60 plussers in Vleuten - de Meern die op zoek zijn naar nieuwe ontmoetingen of gezelschap en hierin zelf verandering willen aanbrengen.“Deelnemers hebben vaker hun partner verloren of zijn bijvoorbeeld slecht ter been. Zij zijn op zoek naar een luisterend oor en een duwtje in de rug om hun leven zelf weer zo goed als mogelijk op te pakken.”

Lees verder

8 januari 2016

Netwerkbijeenkomst “Een actief 2016 !”

Wil jij je laten verrassen door het activeringsaanbod in Utrecht, of in pakweg Overvecht? De gemeente Utrecht organiseert een niet te missen netwerkmiddag voor activeringsaanbieders en zorgverwijzers op donderdag 21 januari in Nutrecht. 

Lees verder

5 januari 2016

Cursus: Van geluk tot geweld ... en andersom

In iedere relatie is wel eens ruzie. Dat is heel normaal. Maar wat als je voordurend op je tenen moet lopen? En er klappen vallen? Of je wordt gekleineerd en bedreigd? Herken je jezelf hierin?

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support