De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Autismeweek 2016

Utrecht, woensdag 23 maart 2016

Dit jaar organiseert de NVA van 2 t/m 9 april voor de 7e keer de Autismeweek. Met deze keer alle aandacht voor sport en bewegen. Ruim de helft van de ongeveer 190.000 mensen met autisme in Nederland heeft naast autisme nog een andere diagnose, zoals depressie, angststoornis of burn-out. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bewegen en sporten daadwerkelijk kan helpen om deze problemen te verminderen.

Bovendien willen we dat Nederland in beweging komt om samen in de wereld van autisme te duiken. Meer begrip en kansen voor mensen met autisme kunnen we alleen voor elkaar krijgen als we hierin samen optrekken. Om landelijke aandacht te krijgen voor onze boodschap, organiseren we van 2 t/m 9 april diverse activiteiten in het land. De kick off is op 2 april – Wereld Autisme Dag – en heeft als ludiek thema: de Blauwe Plons. Op zoveel mogelijk plekken in het land is er een gezamenlijke duik, zoals in het Tikibad in Duinrell, in de Noordzee en in diverse zwembaden. De autismevriendelijkheidsprijzen worden dit jaar uitgereikt aan de meest autismevriendelijke sportcoach en sportvereniging. De winnaars krijgen de prijs op zaterdag 9 april tijdens de Swim Cup Eindhoven in het Pieter van den Hoogenband Zwembad uitgereikt door Marc Evers, paralympisch zwemkampioen 100 meter schoolslag, geboren met een verstandelijke beperking en autisme.

Autismeweek.nl: alle activiteiten op een rij
Van 2 t/m 9 april worden ook veel (regionale) evenementen georganiseerd, zowel door de NVA als door tientallen andere organisaties. Op de website autismeweek.nl vind je een overzicht van alle activiteiten.

In de Autismeweek toert de NVA door Nederland in een klassieke blauwwitte Volkswagen bus. We bezoeken diverse evenementen in de regio’s en willen zoveel mogelijk leden werven en informatie verspreiden over de NVA.

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support