De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Blijf meedoen met dementie

Utrecht, dinsdag 12 april 2016

De King Arthur Groep hoopt met laagdrempelige dementiezorg zoals het DemenTalent programma een bijdrage te kunnen leveren aan een betere bekendheid van de ziekte. Het doel van het programma is dat mensen met dementie zo lang mogelijk kunnen blijven deelnemen aan activiteiten in de maatschappij.

Het DemenTalent is een programma van DAZ waarbij de talenten van mensen met dementie worden ingezet in de vorm van vrijwilligerswerk in de samenleving.

Anita Schimmel (directeur King Arthur Groep): “Als je te maken krijgt met dementie, luidt dat vaak een periode van onbegrip en onmacht in. De acceptatie komt soms later en soms nooit. Het kan iedereen treffen. Mensen die nog midden in het leven staan en nog deelnemen aan het werkzame leven of vrijwilligerswerk doen zouden ineens achter de geraniums plaats moeten nemen. King Arthur Groep stimuleert en faciliteert met DemenTalent mensen met dementie om mee te blijven doen. Het geboden programma maakt deel uit van een onderzoek van de VUmc waarbij DemenTalent als nieuwe ondersteuningsvorm wordt onderzocht.

King Arthur Groep, specialist op het gebied van dementiezorg biedt in Veenendaal Individuele begeleiding thuis en op zoek naar zelfstandig ondernemend zorgverleners (zzp-ers). Heb je een hart voor mensen met dementie? Stuur een e-mail naar hr@kingarthurgroep.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support