De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Cursus: Van geluk tot geweld ... en andersom

Utrecht, dinsdag 5 januari 2016

In iedere relatie is wel eens ruzie. Dat is heel normaal. Maar wat als je voordurend op je tenen moet lopen? En er klappen vallen? Of je wordt gekleineerd en bedreigd? Herken je jezelf hierin?

Je bent zeker niet de enige die dit meemaakt. Huiselijk geweld komt heel vaak voor. Iedereen kan ermee te maken krijgen.  

‘Van geluk tot geweld….. en andersom’: geweld sluipt meestal stilletjes de relatie binnen, maar gaat zelden vanzelf over. Daarom organiseren wij deze groep.

De inhoud van de cursus 
De cursus biedt je de mogelijkheid om samen met andere deelnemers op zoek te gaan naar wat jij nodig hebt om het geweld binnen je relatie te stoppen of om herhaling te voorkomen. 

Voorbeelden van thema’s / onderwerpen zijn: 
Wat is huiselijk geweld? 
Hoe heeft het je beïnvloed? 
Hoe gaat het met de kinderen? 
Leren grenzen stellen 
Eigenwaarde versterken en zelfrespect vergroten  
Hoe zie je je toekomst? 

De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten en één terugkombijeenkomst. Er kunnen maximaal twaalf deelnemers meedoen. 

Kennismakingsgesprek 
Vooraf is er een kennismakingsgesprek met de begeleidsters van de cursus. In dit gesprek hoor je meer over de cursus en kun je iets over jezelf vertellen 

Praktische gegevens 

Start van de cursus:  De cursus start op donderdag 17 maart 2016. De bijeenkomsten zijn elke week, behalve in de schoolvakanties en/of feestdagen. 

Plaats en tijd:  De groep is op donderdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur bij U Centraal aan de Drift 11, 3512 BR Utrecht. 

Kosten:  Deelname aan de cursus kost € 10,- in totaal (inclusief koffie, thee en cursuspakket).

Meer informatie en aanmelden 
Je kunt aan deze cursus meedoen als je in de gemeente Utrecht woont en te maken hebt (gehad) met huiselijk geweld.  Aanmelden kan op de volgende manieren: 
Via internet:
ga naar www.u-centraal.nl/aanmeldengroep  
Mail naar groepen@u-centraal.nl  

Over de organisatie 
De organisatie en uitvoering van de cursus is een samenwerking tussen stichting Moviera en U Centraal en wordt gefinancierd door de gemeente Utrecht. 
U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. Ook voedt U Centraal lokale hulpverleners met expertise rond een aantal thema`s. Meer informatie: www.u-centraal.nl en www.ugids.nl  
Moviera houdt zich bezig met alles wat komt kijken bij een doeltreffende aanpak van huiselijk geweld, zoals voorlichting, preventie, signalering en registratie, opvang en begeleiding en het ontwikkelen van expertise. Meer informatie: www.moviera.nl.

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support