De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Debat over het thema `basisinkomen`

Utrecht, dinsdag 17 mei 2016

In de serie ‘Lezing en Debat’ vindt zondag 22 mei in Podium Oost een debat plaats met het thema ‘Basisinkomen’ en het Utrechtse experiment voor mensen met een uitkering. Tijdens de inloop wordt een korte film vertoond. Aansluitend de inleidingen en het debat. 

De afgelopen maanden is de belangstelling voor het basisinkomen enorm gegroeid. Op 5 juni stemmen de Zwitsers erover in een referendum. Volgend jaar begint Finland aan een groot experiment met het basisinkomen. Er zijn in zo’n twintig Nederlandse gemeenten plannen voor kleinschalige experimenten met vormen van onvoorwaardelijke bijstand. En recent het nieuws dat in Kenia het grootste basisinkomen-experiment ooit wordt georganiseerd.

Het debat staat onder leiding van Kees Boonman; journalist en politiek commentator van de Haagse en Europese politiek, vaste politiek commentator bij ‘EenVandaag’ en presentator van het radioprogramma ‘Kamerbreed’. Kees woont in Utrecht Oost.

Genodigden voor het debat zijn:
Victor Everhardt: D66 wethouder Utrecht, werk en inkomen, verantwoordelijk voor het plan om in Utrecht als eerste van de vier grote steden te gaan experimenteren met het basisinkomen voor bijstandsgerechtigden. Het experiment is opgezet in samenwerking met de Universiteit Utrecht.
André van Schie: Raadslid VVD Utrecht
Rutger Bregman: Historicus, publicist van ‘De Correspondent’  en schrijver van o.a. ‘Gratis geld voor iedereen. En nog vijf grote ideeën die de wereld kunnen veranderen.‘ Rutger woont in Utrecht.
Michiel van Hasselt: Socioloog, oud-voorzitter Vereniging Basisinkomen, wijkbewoner en auteur van de recente uitgave ‘Democratie doe wel BASISINKOMEN.NL’

Praktische informatie:
Datum: zondag 22 mei
Programma:  15.00 uur inloop met film
                        15.30 uur aanvang debat
                        17.30 uur einde en nagesprek aan de bar
Locatie: Oudwijkerdwarsstraat 148, 3581 LJ Utrecht

Meer informatie: www.podiumoostutrecht.nl

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support