De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Extra voorstelling van theater dichtbij

Utrecht, donderdag 3 maart 2016

Bij Theater Dichtbij op zondag 20 maart zijn Adelheid|Female Economy en Zina te gast in Overvecht. Zij spelen de voorstelling Niet Meer Zonder Jou: een openbaar gesprek tussen een Turkse moeder, Havva Oral (67), en haar dochter, Nazmiye Oral (46), over dat waar vroeger in het gezin niet over gesproken werd.

In deze indrukwekkende voorstelling is het publiek getuige van de schurende, huiveringwekkende, soms angstaanjagende, maar ook zo ontroerende en dierbare ontmoetingen tussen een lid van de traditionele moslimgemeenschap en een meer vrijgevochten familielid.

Ik zal niet doen wat je zegt. Ik zal mijn eigen pad volgen en terwijl ik dat doe, zal ik me niet laten verstoten. Ik zál anders zijn, maar Niet Meer Zonder Jou.’

Elke laatste zondag van de maand organiseert Stut Theater het matineeprogramma Theater Dichtbij, bestaande uit een lunch, voorprogramma en voorstelling. Vaak is dit een voorstelling van Stut zelf, maar bij gelegenheid zij er ook voorstellingen van andere theatergezelschappen te zien. De lunch wordt geserveerd door Resto VanHarte. Bij het voorprogramma wordt dieper ingegaan op de thematiek van de voorstelling. Het doel van de middag is verbinden, verdiepen en verwonderen.

Deze maand wordt het voorprogramma verzorgd door studenten van de Universiteit Utrecht. Zij maken portretten van de Turkse gemeenschap in Utrecht en zoeken naar de balans tussen ‘ik’ en ‘wij’. Je wordt gevormd door je achtergrond, de cultuur en tradities van je voorouders. Maar je hebt ook je eigen dromen, wensen en verlangens. Gaat dat goed samen of botst dat soms? Wat omarm je en wat laat je los? Waar eindigt ‘wij’ en begint ‘ik’?

PRAKTISCHE INFORMATIE: 
13.00 uur - lunch door Resto VanHarte (reserveren verplicht)
14.00 uur - gratis voorprogramma
15.00 uur - aanvang voorstelling (reeds uitverkocht)
19.00 uur - EXTRA VOORSTELLING 

Toegang incl. lunch: €7,50 (U-Pas, CJP, 65+ €6,00)
Toegang excl. lunch: €5,00 (U-pas, CJP, 65+ €3,50)

Reserveren: reserveren@stut.nl / 030 2311801 / www.stut.nl
Locatie: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2 Utrecht 

Let op: Het middagprogramma is reeds uitverkocht, alleen voor de voorstelling van 19.00 uur kan nog gereserveerd worden!

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support