De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Jongerenvoorstelling `3, 2, 1, ... Ik kom!`

Utrecht, vrijdag 1 april 2016

JongStut speelt haar gedurfde voorstelling 3 2 1... IK KOM! Zes jonge meiden delen op speelse wijze hun persoonlijke verhalen over liefde, seksualiteit en alles wat daarbij komt kijken. Onverschrokken zoeken ze naar hun wensen en grenzen. Ze zetten hun vrouwelijkheid in om taboes te bespreken, harten te breken en vooral niets te faken.

Het is tijd! Nieuwe outfit, lippen gestift, hakken aan. Ik zou nooit zo`n kort rokje aan mogen van mijn ouders. Nu even geen foto`s maken, ik sta nog in m`n string! Zou je met een meisje zoenen voor een gratis drankje? Ik hoop dat we hem vanavond tegenkomen. Heb jij nou serieus een condoom in je tas zitten? Wacht, waar heb ik m’n telefoon nou gelaten? Hoe weet je nou of iemand écht van je houdt… Kom, we moeten nu echt gaan!

De spelers tonen naast hun eigen ervaringen ook verborgen verhalen van jonge vrouwen die niet op de vloer (durven) staan. De voorstelling komt voort uit de workshopserie JongStut. Deze workshops zijn gericht op jongeren tussen 16 en 24 jaar die niet vanzelfsprekend met theater in aanraking komen en niet de kans krijgen om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Het eigen verhaal van deze jongeren staat in de workshops centraal en wordt op theatrale wijze omgezet in beweging, muziek, video en taal.

Speeldata
Donderdag 21 april 20.00 uur ZIMIHC theater Stefanus (try out) €5,00
Vrijdag 22 april 20.00 uur ZIMIHC theater Stefanus (première) €7,50 (U-pas/CJP/65+ €5,00)
Zondag 24 april 13.00 uur ZIMIHC theater Stefanus (incl. lunch) €7,50 (U-pas/CJP/65+ €5,00)
Vrijdag 3 juni 20.00 uur ZIMIHC theater Wittevrouwen €7,50 (U-pas/CJP/65+ €5,00)
Zaterdag 4 juni 20.00 uur ZIMIHC theater Wittevrouwen €7,50 (U-pas/CJP/65+ €5,00)

Reserveren en meer informatie: www.stut.nl / reserveren@stut.nl / 030 2311801
De voorstelling kan geboekt worden tot eind 2016 en zal toeren langs verschillende wijkcultuurhuizen.

Over Stut Theater
Stut Theater bevindt zich op het snijvlak tussen kunst en welzijn. Ze maakt spraakmakende en taboedoorbrekende theatervoorstellingen en richt zich op mensen die maatschappelijk onder druk staan. Dit doet Stut niet alleen door te spelen voor mensen die op afstand van kunst en cultuur staan, maar juist door die mensen als spelers op het podium te zetten. Stut maakt theatervoorstellingen over maatschappelijke onderwerpen, gebaseerd op de persoonlijke verhalen en ervaringen van de spelers. Zo is er de afgelopen jaren onder andere gewerkt met dak- en thuislozen, ex-prostituees, eenzame ouderen en gepeste jongeren. Deze mensen worden ingezet als ‘ervaringsdeskundigen’ en zij weten hun toeschouwers te raken omdat die zich herkennen in wat zij op het podium zien. Ondertussen draagt Stut bij aan het welzijn van haar spelers, omdat ze naar hun verhalen luisteren, ze in hun kracht zetten en daarmee een emancipatoir proces op gang weten te brengen.

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support