De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

lotgenotengroep gedwongen prostitutie

Utrecht, dinsdag 22 maart 2016

Jonge vrouwen die gedwongen in de prostitutie hebben gewerkt, kunnen binnenkort op een veilige manier hun ervaringen delen in de lotgenotengroep van Pretty Woman. Deze Utrechtse hulpverleningsorganisatie biedt voorlichting en hulp rondom seksualiteit, misbruikrelaties en dwang.

“Als je gedwongen in de prostitutie hebt gewerkt, door een loverboy, pooier, lovergirl, of iemand anders die je vertrouwde, dan is het leven erna niet altijd makkelijk, vertelt hulpverleenster Jacqueline Kleijer, die de lotgenotengroep begeleidt. “Je kunt te maken krijgen met het oordeel van anderen. Maar ook met een oordeel over jezelf, een schuldgevoel. Sommigen hebben last van lichamelijke aandoeningen, anderen merken geestelijke blokkades. Soms is al het vertrouwen in de ander weg en is het moeilijk om liefde toe te laten in je leven en zachtheid te vinden op je pad.”

Door gesprekken, oefeningen en kennis krijgen deelnemers aan de groep inzicht in zichzelf en hun leven. Wat wil je, wat voel je, wat doe je? Zo leren deelnemers van elkaar en van de begeleiders en wordt het gemakkelijker om de draad van het leven weer op te pakken.

De bijeenkomsten worden eens per twee weken op maandagavond gehouden bij Pretty Woman, in de Utrechtse binnenstad. Vrouwen tot 27 jaar die in de prostitutie hebben gewerkt, kunnen zich aanmelden voor een kennismakingsgesprek, bij Pretty Woman (Jacqueline of Jenetta), 030 236 19 99 of info@prettywoman-utrecht.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support