De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Meetellen in Utrecht rondt onderzoek af

Utrecht, woensdag 3 augustus 2016

Het panel van Meetellen in Utrecht deed de afgelopen tijd een onderzoek onder een brede groep Utrechters die wat extra hulp kunnen gebruiken en die ervaring hebben met zorgverlening en sociale activering in de stad. Het onderzoek, uitgevoerd voor en door mensen uit de doelgroep, ging over `toegang tot informatie en omgaan met internet`.

Meetellen in Utrecht is een panel dat vragen probeert te beantwoorden rondom hoe de gemeente het beste ondersteuning kan regelen. Alle resultaten uit het onderzoek zijn verwerkt in een factsheet. Een opvallende uitkomst is dat maar liefst 30% van de panelleden geen eigen computer heeft! 

Conclusies en aanbevelingen

Toegang tot informatie en de vaardigheden om informatie te verkrijgen zijn cruciale factoren in de huidige maatschappij. In verband met sociale insluiting en het verminderen van eenzaamheid is dit van nog meer belang voor sociaal kwetsbare Utrechters.

De volgende conclusies en aanbevelingen zijn uit het onderzoek naar voren gekomen:

- Informatie moet `goed` zijn
- Bied ondersteuning bij complexe informatie
- Bied hulp bij het omgaan met de computer 

Daarnaast is het aan te bevelen dat de bibliotheek, sociale instellingen en hulpverlenende instanties openbaar gebruik van computers aanbieden en mensen begeleiden.
 

Geïnteresseerden die de factsheet willen lezen, kunnen contact opnemen via meetelleninutrecht@gmail.com om een exemplaar aan te vragen.

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support