De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Powervrouwen bij Theater Dichtbij

Utrecht, maandag 18 januari 2016

Op zondag 31 januari ontvangt Theater Dichtbij hun collega’s van het Rotterdams Wijktheater en spelen hun voorstelling Meysara. Deze voorstelling gaat over Jaoualia, Leyla en Fatima. Drie sterke jonge Nederlandse vrouwen van vlees en bloed en van Marokkaanse en Turkse afkomst.

In deze theatervoorstelling zoeken zij het podium op om hun verhaal te delen. Over wat het betekent om in twee werelden op te groeien, over hoe angst je vormt, over hun moeders, en een héél klein beetje over Henk en Ingrid. Meysara is het hoopvolle antwoord op een Nederland dat steeds verdeelder lijkt. Ontmoet, leef, zing en dans met ons mee!

Meysara is een productie van het Rotterdams Wijktheater. Zij maakt al meer dan 20 jaar theatervoorstellingen voor en door Rotterdammers. De voorstellingen zijn altijd gebaseerd op de persoonlijke verhalen en ervaringen van de spelers. De mensen en hun verhaal staan centraal.

Elke laatste zondag van de maand organiseert Stut Theater het matineeprogramma Theater Dichtbij, bestaande uit een lunch, voorprogramma en voorstelling. Vaak is dit een voorstelling van Stut zelf, maar bij gelegenheid zij er ook voorstellingen van andere theatergezelschappen te zien. De lunch wordt geserveerd door Resto VanHarte. Bij het voorprogramma wordt dieper ingegaan op de thematiek van de voorstelling. Deze maand organiseren Stut en het Rotterdams wijktheater een masterclass community arts als voorprogramma. Net als Stut Theater maakt het Rotterdams Wijktheater niet zomaar voorstellingen, maar bijzondere community arts producties. In de masterclass doen we onze methodiek uit de doeken. We werken met doelgroepen die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met kunst en zijn voor velen de allereerste kennismaking met theater. Hoe verleiden we deze mensen om te komen kijken en zelfs mee te doen? Hoe komen we bij de thema`s en onderwerpen die op het podium behandeld worden? En wat zijn de verschillen tussen de wijktheatergroep uit Rotterdam en het Utrechtse Stut Theater?

Praktische informatie:
13.00 uur - lunch door Resto VanHarte (reserveren verplicht)
14.00 uur - gratis voorprogramma
15.00 uur - aanvang voorstelling Meysara 

Toegang incl. lunch: €7,50 (U-Pas, CJP, 65+ €6,00)Toegang excl. lunch: €5,00 (U-pas, CJP, 65+ €3,50)Reserveren: reserveren@stut.nl / 030 2311801 / www.stut.nl
Locatie: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2 Utrecht

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support