De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Theater Dichtbij over (t)huisloosheid

Utrecht, dinsdag 16 februari 2016

Theater Dichtbij staat op zondag 28 februari in het teken van vluchten uit je (t)huis. Om verschillende redenen verlaten mensen hun eigen plekje en zoeken hun heil elders. Om deze verhalen beter te leren kennen laat Stut drie presentaties zien, gemaakt door asielzoekers, vluchtelingen zonder status en (voormalig) zwerfjongeren.

Tijdens het voorprogramma worden vluchtelingen uit het Ubuntuhuis (kleinschalig buurthuis voor mensen die te maken hebben met dakloosheid, armoede en sociaal isolement) verwelkomd, die samen met theatergroep Link de voorstelling "De Vlucht" hebben gemaakt. Deze vluchtelingen hebben geen status en kunnen zodoende nergens terecht. Daarnaast zijn er jongeren uit het Utrechtse asielzoekerscentrum te gast, waar Stut elke dinsdagavond i.s.m. St. de Vrolijkheid theaterworkshops geeft. Deze jongeren laten een korte presentatie zien.

Om 15.00 uur begint de hoofdvoorstelling door zwerfjongeren. In samenwerking met Stut verleidde Stichting in Beeld ex-zwerfjongeren een half jaar lang hun creatieve talenten in te zetten in hun eigen woonkamer. Tijdens de voorjaarsvakantie werken zij vanuit hun eigen verhalen aan een voorstelling die exclusief te zien is bij Theater Dichtbij. Er wordt gewerkt met live video, songwriting en improvisatiespel. Het resultaat is een stoere theatrale compilatie waarin de jongeren zich kwetsbaar opstellen. Wees welkom en ontmoet dit verse talent!

Elke laatste zondag van de maand organiseert Stut Theater het matineeprogramma Theater Dichtbij, bestaande uit een lunch, voorprogramma en voorstelling. Vaak is dit een voorstelling van Stut zelf, maar bij gelegenheid zij er ook voorstellingen van andere theatergezelschappen te zien. De lunch wordt geserveerd door Resto VanHarte. Bij het voorprogramma wordt dieper ingegaan op de thematiek van de voorstelling. Het doel van de middag is verbinden, verdiepen en verwonderen.


PRAKTISCHE INFORMATIE:

13.00 uur - lunch door Resto VanHarte (reserveren verplicht)
14.00 uur - gratis voorprogramma
15.00 uur - aanvang voorstelling 

Toegang incl. lunch: €7,50 (U-Pas, CJP, 65+ €6,00)
Toegang excl. lunch: €5,00 (U-pas, CJP, 65+ €3,50)
Reserveren: reserveren@stut.nl / 030 2311801 / www.stut.nl

Locatie: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2 Utrecht

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support