De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Workshops financiën levensgebeurtenissen

Utrecht, maandag 11 april 2016

Mensen die echtscheiding of ontslag meemaken komen vaker in de financiële problemen dan anderen. Daarom organiseert U Centraal gratis workshops over financiën voor mensen in deze situatie. De workshops zijn onderdeel van het Utrechtse armoedebeleid, dat is gericht op ondersteuning bij dit soort moeilijke levensgebeurtenissen.

Tussen half april en eind juni kunnen Utrechters een workshop volgen, gericht op de financiële situatie na ontslag of na een (echt)scheiding. Vragen die worden behandeld zijn: Hoe ziet mijn financiële plaatje eruit na ontslag of uit elkaar gaan? Op welke posten kan ik geld besparen? Zijn er regelingen waarvoor ik in aanmerking kom? Aansluitend kunnen deelnemers de cursus Grip op Financiën volgen (vijf bijeenkomsten), die U Centraal aanpast op hun situatie. Mensen met een laag inkomen kunnen eventueel een beroep doen op het Gripbudget (400 euro) van de gemeente Utrecht.

Belangstellenden kunnen zich nu aanmelden via www.u-centraal.nl/levensgebeurtenissen. Op deze website vindt u ook meer informatie over de workshops.

Nieuwe aanpak
Tijdens de pilot Levensgebeurtenissen onderzoekt de gemeente Utrecht de effecten van de nieuwe aanpak. Uitgangspunt van de nieuwe armoedeaanpak is dat mensen ondanks een laag inkomen mee kunnen doen in Utrecht. Daarbij zet de gemeente meer dan eerder het geval was, in op het voorkomen van armoede en schulden en het bieden van ondersteuning, zodat mensen zichzelf financieel kunnen blijven redden. Dit doet de gemeente samen met buurtteams, ervaringsdeskundigen, advocaten, de armoedecoalitie en U Centraal. Na evaluatie van de aanpak besluit de gemeente of deze aanpak een vervolg krijgt.

Lees meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support