De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

“zing Nederlands met me.”

Utrecht, vrijdag 5 mei 2017

Zondag 21 mei zijn alle bewoners van Overvecht van harte uitgenodigd om te komen ‘Zingen in ZIMIHC’, het podium voor amateurkunst. 

Dit evenement wordt georganiseerd door ZIMIHC theater Stefanus, The Social Firm, Echt Overvecht en Stut Theater, geïnspireerd door een filmpje van Paradiso Amsterdam waarin mensen uit verschillende landen samen zongen onder de noemer Zing Nederlands met me. De Overvechtse editie wordt begeleid door het StutKoor en is gratis toegankelijk.  

Aanleiding
In 2016 zijn er veel discussies geweest over de komst van een vluchtelingenopvang in Overvecht. Bewoners voelden zich niet gehoord en waren bang. Initiatiefnemer Kyra Kasel van Stut Theater: “Om deze angst weg te nemen vinden wij het belangrijk om nieuwe en oude bewoners bij elkaar te brengen. Familiariteit tussen deze twee groepen zorgt voor een meer leefbare wijk en gemoedelijker leefklimaat. We willen graag bijdragen aan de positieve beeldvorming rondom nieuwkomers in de wijk. Daarnaast is de Nederlandse taal een moeilijke taal om machtig te worden. Door een culturele activiteit stimuleren we niet alleen ontmoeting, maar ook het leren van de Nederlandse taal.”  

Zingen in ZIMIHC
Het StutKoor verzorgt onder leiding van dirigent Bam Commijs en zangcoach Iris Mooij een programma van ongeveer 60 minuten waarin verschillende bekende Nederlandstalige nummers worden gezongen. Vanaf 14.00 uur is de inloop met koffie, thee en iets lekkers. Tussen 14.30 en 15.30 uur barst het gezang los: meezingen wordt van harte aanbevolen!

Wanneer: zondag 21 mei | inloop vanaf 14.00 uur, zingen tussen 14.30 – 15.30 uur
Locatie: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2 Utrecht
Toegang: gratis

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support