De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

17 december 2017

een nieuwe plek voor Dress for Success Utrecht

Na de eerdere, zeer tijdelijke winkels en drie verhuizingen binnen een jaar kon er alleen nog een toekomst zijn voor Dress for Success in Utrecht als er een pand voor langere tijd werd gevonden. Een paar maanden zaten ze zonder winkel en zag het er niet goed uit maar…. het is gelukt! Een nieuwe locatie is gevonden.

Lees verder

14 december 2017

Mini Fair in het Odensehuis Adante

Op vrijdag 15 december van 15:00 – 17:30 organiseert het Odensehuis Adante een Mini Fair. Het Odensehuis Andante is een inloophuis voor mensen met vergeetachtigheid, waar ook naasten en buurtbewoners van harte welkom zijn.

Lees verder

4 december 2017

Warme Winter bij Food for Good

Wie denkt dat er op de moestuin niet zoveel te doen is in de winter, heeft het mis. Food for Good heeft nog verschillende wintergroenten staan, die gekocht en verwerkt kunnen worden. En het reguliere werk gaat ook gewoon door. Denk aan grond bewerken, repareerwerk, snoeien en ander winteronderhoud op en om de tuin. De droogbonen hangen te drogen om gedopt te worden en kruiden worden gedroogd voor bijv. kruidenthee. Naast al deze werkzaamheden zijn er extra activiteiten in de wintermaanden…

Lees verder

7 november 2017

Leren van elkaar bij Resto VanHarte in het vernieuwde 3Generatiecentrum

Wil jij leren dansen, Nederlands spreken, breien etc.? Als onderdeel van het project Geef je Buurt een Boost organiseert Resto VanHarte Utrecht op dinsdag 14 november een resto-avond met als thema Leren in de Buurt. Locatie is het vernieuwde 3Generatiecentrum in Kanaleneiland op Bernadottelaan 23.

Lees verder

5 oktober 2017

15 november: conferentie daar zit muziek in

Conferentie over de kracht van muziek voor mensen met een verstandelijke beperking. Het begon allemaal op een personeelsfeest van de ASVZ. Daar nodigde de Amerikaanse blueszangeres Candye Kane de zangeres Danitsa van Son uit om samen met haar te komen zingen. Samen zongen ze de sterren van de hemel. Op dat moment maakte het even helemaal niet uit dat Danitsa een verstandelijke beperking had. Op dat moment genoten mensen van haar talent. `Daar zit muziek in!` dacht organisator Joris van Wijngaarden. United by Music was geboren.

Lees verder

19 september 2017

sociaal vitaal in een paar stappen

Heb je zin om meer met anderen op te trekken? Je verbonden te voelen met anderen en het gevoel te hebben dat je er toe doet? In 5 stappen ondersteunen wij jou bij het herwinnen van jouw sociale kracht. 

Lees verder

29 augustus 2017

Open Monumentendag

Op zaterdag 9 september vindt in Utrecht de 31e Open Monumentendag plaats. Het landelijke thema dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. In Utrecht wordt vanwege het Stijljaar ook aandacht besteed aan Het Nieuwe Bouwen. Bekijk wandelend of met de fiets de meer dan de zeventig monumenten!

Lees verder

24 augustus 2017

Solliciteren kun je leren

Solliciteren is niet eenvoudig. Je moet een cv opstellen en een sollicitatiebrief schrijven. Wil je oefenen met het voeren van een sollicitatiegesprek? Of wil je meer leren over het maken van een goede cv en brief? Kom dan naar de `Helpdesk solliciteren` in de bibliotheek in Kanaleneiland.

Lees verder

24 augustus 2017

Week van de Alfabetisering: doe mee! 

De Week van de Alfabetisering komt steeds dichterbij! Inmiddels worden er al meer dan 600 goede daden georganiseerd. Zo organiseert Vrijwilligerscentrale Utrecht het Taalcafé en kun je bij Bibliotheek Hoograven een CV-check laten doen.

Lees verder

22 augustus 2017

Dementiecafé: antwoord op juridische vragen

Op 20 september is er weer een Dementiecafé in de koffiebar/concept store BlendUT in Leidsche Rijn. De avond staat dit keer helemaal in het teken van juridische vragen bij dementie. Een aanwezige jurist geeft antwoord op al je vragen!

Lees verder

17 augustus 2017

Meer zelfvertrouwen met sollicitatietraining

Heb je al meerdere sollicitatiegesprekken gevoerd en merk je dat jij jezelf nog niet zeker genoeg kunt presenteren? Volg dan de sollicitatievaardigheids-training bij U-Centraal. De training bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur.

Lees verder

15 augustus 2017

Meetellen presenteert resultaten onderzoek

Op 12 september organiseert Meetellen een bijeenkomst voor panelleden, medewerkers van de buurtteams en gemeente en andere geïnteresseerden over het laatste onderzoek. Dit onderzoek ging over de ervaringen van het panel met buurtteams.

Lees verder

10 augustus 2017

Bijeenkomst senioren met presentatie over eenzaamheid

Kom in contact met andere senioren. Op 15 augustus houdt het Seniorencollectief Leidsche Rijn een bijeenkomst met een presentatie over `concreet omgaan met eenzaamheid`.

Lees verder

8 augustus 2017

Veilig werken met je laptop

Veilig kunnen werken met je laptop is een voorwaarde om je vrijwilligerswerk goed te kunnen organiseren. Daarom biedt VC Utrecht op 29 augustus de workshop `Veilig werken met je laptop` aan. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar!

Lees verder

3 augustus 2017

Goede Buur: bijeenkomsten voor senioren

Goede Buur is een initiatief van de senioren in Leidsche Rijn. Zij hebben weer de handen ineengeslagen voor vier bijeenkomsten: samen koken en dineren. En daarbij natuurlijk in gesprek gaan over thema`s die spelen.

Lees verder

1 augustus 2017

Leidsche Rijn Festival 2017: Beestenboel

Jonge honden, blaters, geluksvogels en kippenkontjes opgelet: het Leidsche Rijn Festival strijkt dit jaar neer bij Castellum Hoge Woerd. Thema van dit jaar is: dieren. Het festival zoekt nog vrijwilligers!

Lees verder

1 augustus 2017

Jekuntmeer.nl zoekt stagiair(s)

Ben jij een slimme en praktische hbo’er en volg je een opleiding Communicatie? Voor Jekuntmeer.nl zoeken we per direct – en doorlopend – nieuwe talenten, ofwel: gewoon best wel goeie stagiairs.    

Lees verder

27 juli 2017

A Lazy Sunday Afternoon

Doe lekker lui op zondag met A Lazy Sunday Afternoon! In de maanden juli, augustus en september kun je meerdere zondagen genieten van muziek en optredens op diverse locaties in en rondom Utrecht.

Lees verder

25 juli 2017

Gratis workshops Levensgebeurtenissen

Bij grote veranderingen in je leven, is de kans aanwezig dat er schulden ontstaan. U Centraal biedt gratis workshops `Financiën bij Levensgebeurtenissen` aan. De workshops zijn in augustus en september.

Lees verder

18 juli 2017

Workshop Cultuur Sensitief Werken

Werk je als professional in het sociaal domein? Zet dan 14 september alvast in je agenda. Inaya Zorg organiseert dan de workshop Cultuur Sensitief Werken. De workshop behandelt vragen van professionals over de begeleiding van migranten.

Lees verder

13 juli 2017

Schots buurtdiner in Lombok

Keltische melodieën, de fiddle, traditionele Schotse ritmes, zelfs een doedelzak… alles wordt uit de kast getrokken om Lombok in Schotse sferen te brengen! Zondag 23 juli organiseren Theater Lombok, Nachtopvang NoiZ, het Ricciotti Ensemble en Resto VanHarte een bijzondere avond in Schotse stijl. 

Lees verder

6 juli 2017

Dress for succes zoekt nieuwe locatie

Dress for Succces zoekt een nieuwe locatie voor de winkel (circa 100 m2). Dress for Succes Utrecht is natuurlijk al druk bezig met zoeken maar kan alle hulp gebruiken. Wie helpt hen aan de gouden tip voor een nieuwe winkellocatie?

Lees verder

27 juni 2017

Prijs voor Panel meetellen in utrecht

Alle Utrechtse organisaties die zich inzetten voor “een stad voor iedereen” konden meedingen naar de Toegankelijkheidsprijs 2017. Dit jaar is de winnaar Panel Meetellen in Utrecht.

Lees verder

23 juni 2017

Tel mee met Taal

Op 1 juni 2017 sloten 14 Utrechtse organisaties een Taalakkoord. Deze netwerkaanpak bestrijdt laaggeletterdheid en bevordert digitale vaardigheden, met de ambitie dat iedereen kan meedoen in de maatschappij.

Lees verder

22 juni 2017

Resto draait door als reizend circus

Met één klap van de slopershamer vernielden vrijwilligers donderdag 8 juni de keuken van Resto VanHarte Kanaleneiland. Daarom gaan ze in juni en juli op tournee: op verschillende locaties in Utrecht is iedereen welkom!

Lees verder

12 juni 2017

Meedoen aan onderzoek verandering depressieve klachten

Het UMCG start twee nieuwe onderzoeken naar het verloop van depressieve klachten. Wil je meedoen, dan kan dat! Aanmelden is vrijblijvend en deelname is mogelijk tot 2019.

Lees verder

9 juni 2017

Careyn zoekt tweedehands spullen

Toe aan een grote zomeropruiming? Dan hebben wij een goede bestemming voor uw tweedehands kleding, speelgoed en spullen!

Lees verder

22 mei 2017

"Samen eten is veel gezelliger”

Zorgtrecht biedt wekelijks op vrijdag van 17:30 – 20:00 uur een 2-gangen menu aan. Inclusief een salade en een drankje betaalt u maximaal € 6. Per week wordt de Griekse, Turkse en de Hollandse keuken afgewisseld.

Lees verder

12 mei 2017

Zevende editie Eet mee!

Samen eten is de ideale manier om elkaar beter te leren kennen. Inwoners van Utrecht en omgeving kunnen in de week van 12 tot en met 18 juni zélf buurt- of plaatsgenoten uitnodigen of schuiven ergens aan. 

Lees verder

5 mei 2017

“zing Nederlands met me.”

Zondag 21 mei zijn alle bewoners van Overvecht van harte uitgenodigd om te komen ‘Zingen in ZIMIHC’, het podium voor amateurkunst. 

Lees verder

2 mei 2017

herdenken en vieren

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag: heel Utrecht herinnert en viert de bevrijding. Talloze organisaties, comités en vrijwilligers in de stad verzorgen samen veel indrukwekkende programma’s op 4 en 5 mei.

Lees verder

1 mei 2017

gespreksgroep Niet-Aangeboren Hersenletsel

Boogh Utrecht organiseert een gespreks- en ontmoetingsgroep in de wijk voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel. Iedereen met vragen over NAH mag binnenlopen en geen vraag is te gek. 

Lees verder

30 april 2017

duurzaam en groen vrijwilligerswerk doen?

Op woensdag 3 mei organiseert VC Utrecht een Oriëntatiebijeenkomst over ‘groen’ vrijwilligerswerk. Meld je nu aan en word een ambassadeur voor duurzaamheid.

Lees verder

28 april 2017

Odensehuis Andante zoekt bestuurders

Odensehuis Andante is een inloophuis in Utrecht voor mensen met geheugenverlies, beginnende dementie en naasten. Word jij de nieuwe voorzitter, secretaris of penningmeester?

Lees verder

27 april 2017

Tijdelijk nieuw adres Dress for Success

Heb je een minimuminkomen of uitkering en binnenkort een sollicitatiegesprek? Maak dan een afspraak bij Dress for Success Utrecht om kosteloos een geschikte outfit uit te zoeken. 

Lees verder

25 april 2017

Vrijwillig aan de slag als assistent activiteitenbegeleider?

Vind jij het leuk om samen met ouderen een lunch te bereiden of een spelletje te doen? King Arthur Groep is op zoek naar vrijwilligers voor de dinsdag en vrijdag.

Lees verder

12 april 2017

Vrijwilliger chauffeurs gevraagd

Heb je wat tijd over en vind je het leuk om mensen te vervoeren? Onze cliënten met beginnende vergeetachtigheid moete van en naar een ontmoetingscentrum worden gebracht. Word onderdeel van een leuk team chauffeur-vrijwilligers, die onderling de invulling regelen.

Lees verder

5 april 2017

Mooi resultaat 12e editie Beursvloer

Natuurlijk vooral dankzij alle deelnemers: hun enthousiasme, energie en wil om samen mooie dingen tot stand te brengen zorgdeen voor een geslaagde Beursvloer 2107!

Lees verder

31 maart 2017

Het is voorjaar!

Ruim jij binnenkort je kledingkast weer op? Breng dan je overtollige kleding (weer) naar Dress for Success!

Lees verder

15 maart 2017

Kunstproject in Zuilen groot succes

Negen weken lang werd er iedere donderdagmiddag bij Zorgtrecht in Utrecht gewerkt aan het kunstproject “De Rijkdom van Ouderen”. Onder leiding van een kunstenaar gingen wijk-/ buurtgenoten met kwasten, verf, paletten en klei aan de slag. Al deze inzet is niet voor niets, want het mooiste werk wordt binnenkort tentoongesteld.

Lees verder

8 maart 2017

Net even anders

Stel je voor: een theaterfestival waar alles ‘net even anders’ is. De heerlijke geuren van ras el hanout en couscous vermengen zich met die van boerenkool met worst. Op het podium tref je geen professionele spelers, maar mensen die hun persoonlijke verhalen met jou willen delen.

Lees verder

3 maart 2017

MantelzorgMaatje zoekt vrijwilligers

Ouderen blijven steeds langer thuis wonen. Dat betekent dat mantelzorgers steeds zwaarder worden belast. Iemand die zorgt voor een partner of ouder met dementie, is vaak jaren achtereen heel intensief bezig met mantelzorgtaken. Alle aandacht gaat vaak naar de persoon met dementie; voor het eigen leven is weinig ruimte. Dat kan leiden tot overbelasting.

Lees verder

1 maart 2017

U gids wijst de weg naar hulp in Utrecht

Hoe kan ik een toeslag aanvragen? Waar kan in de buurt een kopje koffie drinken? Waar kan ik mij aanmelden als vrijwilliger? De U gids Utrecht 2017 informeert Utrechters over de vele voorzieningen die er zijn op het gebied van zorg, welzijn, wonen en financiën.  

Lees verder

14 februari 2017

Doe mee met NLdoet

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart
is het weer tijd voor NLdoet. Tijdens de dertiende editie van de grootste vrijwilligersactie van ons land kan iedereen weer de handen uit de mouwen steken. Ook in en om Utrecht is er genoeg te doen.

Lees verder

7 februari 2017

Steffie helpt bij overheidszaken

De gemeente Utrecht heeft een digitale oefenomgeving gemaakt voor Utrechtenaren die moeite hebben met websites van ‘de overheid’. Op de oefenwebsite geeft ‘Steffie’ uitleg, bijvoorbeeld over de DigiD.

Lees verder

1 februari 2017

Cursus voor (werkende) mantelzorgers

Eén op de vijf werkenden combineert een baan met de zorg voor een zieke naaste. De gratis cursus Werk en Mantelzorg heeft als doel om een optimale balans te vinden tussen mantelzorg en werk. 

Lees verder

19 januari 2017

Aan de slag?!

Zondag 29 januari a.s. organiseert Stut Theater haar maandelijkse matineeprogramma Theater Dichtbij. Ditmaal is theatergroep De Roestige Spijker te gast met de voorstelling Aan de slag?! Deze voorstelling gaat over weer aan het werk gaan na opname in een psychiatrische kliniek… 

Lees verder

13 januari 2017

Gratis cursus Grip op Financiën

Schulden voorkomen begint met overzicht in het huishoudboekje. Maar hoe doe je dat eigenlijk? En hoe zorg je ervoor dat je uit de min komt of blijft? Met de gratis cursus Grip op Financiën leer je in vijf lessen hoe je beter rond kunt komen. 

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support