De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Meedoen aan onderzoek verandering depressieve klachten

Utrecht, maandag 12 juni 2017

Het UMCG start twee nieuwe onderzoeken naar het verloop van depressieve klachten. Wil je meedoen, dan kan dat! Aanmelden is vrijblijvend en deelname is mogelijk tot 2019.

Het doel van beide onderzoeken is om na te gaan of er signalen zijn die aangeven of er een verandering in depressieve klachten aan zit te komen. Het eerste onderzoek gaat na wat er gebeurt tijdens de afbouw van antidepressiva. Is een eventuele terugkeer van depressie te voorzien? De tweede studie wil nauwkeurig in kaart brengen wat er gebeurt als mensen herstellen van depressieve klachten.

Het onderzoeksteam verwacht met dit project een grote stap vooruit te kunnen zetten in het ontwikkelen van kennis over mentale gezondheidsklachten.

Volgens de onderzoekers kan dit zogenoemde TRANS-ID onderzoek de deelnemers zelf ook iets opleveren. Het kan je bijvoorbeeld inzicht geven in welke signalen aangeven dat je klachten gaan veranderen. Aan het eind van de studie kun je, met een toelichting van de onderzoekers, je eigen data inzien.

Meer informatie
Heldere informatie over de onderzoeken en mogelijkheid voor aanmelding vind je op deze speciale website over het TRANS-ID onderzoek.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support