De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Open Monumentendag

Utrecht, dinsdag 29 augustus 2017

Op zaterdag 9 september vindt in Utrecht de 31e Open Monumentendag plaats. Het landelijke thema dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. In Utrecht wordt vanwege het Stijljaar ook aandacht besteed aan Het Nieuwe Bouwen. Bekijk wandelend of met de fiets de meer dan de zeventig monumenten!

Er zijn dus meer dan zeventig monumenten opengesteld, verdeeld over drie thema’s: monumenten als ontmoetingsplaats, de veranderende stad, en het Nieuwe Bouwen en De Stijl.

De wandelingen in de binnenstad staan in het teken van ‘plaatsen van ontmoeting’, waar boeren, burgers en buitenlui elkaar tegen het lijf liepen, denk aan kerken en plaatsen van handel. Bijzondere openstellingen zijn onder meer de Kleine Vleeshal, een gedeelte van de Buurkerk/Museum Speelklok en een voormalig pand van De Gruyter. Dit is het pand waar de Vrijwilligers Centrale Utrecht zit. Voor de monumenten in de ‘buitenstad’ zijn twee fietsroutes uitgezet.

Er worden rondleidingen aangeboden maar voor wie individueel wil ronddwalen zijn er ook routes uitgezet. Het programma wordt ieder jaar op maat gemaakt, dus met wisselende activiteiten, ook voor kinderen.

Centraal informatiepunt: zaterdag 9 september op het Domplein.
Kijk voor meer informatie, welke monumenten open zijn en andere activiteiten op Openmonumentendagutrecht.nl

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support