De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Prijs voor Panel meetellen in utrecht

Utrecht, dinsdag 27 juni 2017

Alle Utrechtse organisaties die zich inzetten voor “een stad voor iedereen” konden meedingen naar de Toegankelijkheidsprijs 2017. Dit jaar is de winnaar Panel Meetellen in Utrecht.

Panel Meetellen in Utrecht doet onderzoek voor en door mensen die normaalgesproken buiten beeld vallen bij onderzoek. Denk aan ex-verslaafden, daklozen, (ex-) psychiatrisch patiënten, en mensen met een licht verstandelijke beperking. Panel Meetellen in Utrecht is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Utrecht en WIJ3.0 (afd. de Stadsbrug). 

mooie voorbeelden uit de praktijk
Kees Diepeveen, wethouder Zorg en Welzijn, reikte de prijs uit: “Ik zie dat veel partijen in de stad er al aan werken dat hun activiteiten toegankelijk zijn voor mensen met een beperking, net als deze winnaars. Met de prijs delen we die mooie voorbeelden uit de praktijk, en hopen we dat dit ook anderen inspireert zich in te zetten voor een betere toegankelijkheid in onze stad.” Het publiek kon stemmen op de genomineerden en een jury van deskundigen heeft de toegankelijkheid van de activiteiten van de organisaties op de locaties beoordeeld. De stemmen van het publiek waren doorslaggevend voor de overwinning. In totaal hebben bijna 1500 mensen hun stem uitgebracht.

de winnaar: panel meetellen in utrecht
Het panel zoekt via enquêtes uit wat mensen zelf aangeven wat ze nodig hebben en wat ze vinden van bepaald beleid. De uitkomsten geven de gemeente en andere instellingen in Utrecht een beter beeld van deze groep. Dit kan bijvoorbeeld zorgen voor verandering van beleid en het praktische hulpaanbod. Het onderzoek is bijzonder, omdat mensen uit de doelgroep zelf een actieve rol spelen. De jury was onder de indruk van de bijzondere wijze waarop Meetellen werkt aan toegankelijkheid en de manier waarop zij kwetsbare Utrechters een stem geven zodat ook zij meetellen en meedoen in onze stad.

waarom een toegankelijkheidsprijs?
Utrecht wil een stad zijn die toegankelijk is voor iedereen. Sinds 2007 werkt Utrecht met de aanpak van Agenda 22 aan die toegankelijkheid. De gemeente werkt hierbij samen met belangenorganisaties. Sinds 2015 looft Utrecht de Toegankelijkheidsprijs uit. De instelling die zich het meest hard maakt voor toegankelijkheid, in de breedste zin van het woord, wint. Sinds 2014 is toegankelijkheid voor mensen met een beperking een voorwaarde voor subsidieverlening van de gemeente Utrecht.

website | facebook

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support