De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Steffie helpt bij overheidszaken

Utrecht, dinsdag 7 februari 2017

De gemeente Utrecht heeft een digitale oefenomgeving gemaakt voor Utrechtenaren die moeite hebben met websites van ‘de overheid’. Op de oefenwebsite geeft ‘Steffie’ uitleg, bijvoorbeeld over de DigiD.

De dienstverlening van de gemeente en andere overheidsinstanties is steeds vaker digitaal. Uit onderzoek blijkt echter dat ongeveer 30% van de Utrechtse volwassenen daar moeite mee heeft. Niet iedereen weet de weg op deze websites.

Daarom is de oefenwebsite www.uabc.nl gemaakt, samen met de Belastingdienst, het UWV, SVB, Logius en Digiwijs. De site kan in cursussen worden gebruikt, maar je kunt ook prima zelf thuis informatie opzoeken, uitleg krijgen en eventueel oefenen. Je krijgt daarbij uitleg van Steffie, een digitale assistent.

Onderwerpen die er te vinden zijn: werken met je DigiD, een afspraak maken bij de gemeente, hoe vraag je WW aan, hoe geef maandelijkse sollicitatieverplichtingen door, hoe upload je documenten en meer.

Steffie is overigens geen onbekende in de digitale wereld. Ze heeft ook een eigen website. Op Steffie.nl vind je uitleg over allerlei zaken, zoals reizen, gezond eten, bankzaken en meer. 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support