De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Tel mee met Taal

Utrecht, vrijdag 23 juni 2017

Op 1 juni 2017 sloten 14 Utrechtse organisaties een Taalakkoord. Deze netwerkaanpak bestrijdt laaggeletterdheid en bevordert digitale vaardigheden, met de ambitie dat iedereen kan meedoen in de maatschappij.

(digi)taalvaardigheid in utrecht
Ongeveer 30.000 Utrechters zijn laaggeletterd en tenminste 68.000 Utrechters hebben moeite met de computer en digitale communicatie. Laaggeletterdheid heeft grote invloed op de kwaliteit van leven van mensen. Het kan leiden tot schaamte en onbegrip, tot afhankelijkheid van anderen voor dagelijkse zaken. Mensen die moeite hebben met lezen en/of de computer vinden minder gemakkelijk werk en hebben vaker gezondheidsproblemen.

samenwerking voorop

In Utrecht werkt een groot aantal organisaties aan het vergroten van taal- en digitale vaardigheden van de Utrechtse burgers. Ze tekenden nu voor een gezamenlijke aanpak, het verbeteren van werven en trainen van (taal)vrijwilligers en een samenhang in beleid en activiteiten. De ondertekening van het Taalakkoord betekent een duurzame samenwerking tussen organisaties die laaggeletterdheid herkennen en signaleren en aanbieders van educatietrajecten. 

deelnemen?
Deelnemers zijn de Bibliotheek Utrecht, Buurtteam Jeugd en Buurtteam Sociaal, Digiwijs, UWV, Gemeente Utrecht, Gilde Utrecht, Prago, Stichting Lezen & Schrijven, Taal doet meer, Taalplus, U-Centraal, Vrijwilligerscentrale, Wijk & Co. Organisaties kunnen zich ook nog aansluiten bij het Taalakkoord. Zo wordt de samenwerking in Utrecht rond (digi)taalvaardigheden steeds sterker.

bron foto

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support