De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Warme Winter bij Food for Good

Utrecht, maandag 4 december 2017

Wie denkt dat er op de moestuin niet zoveel te doen is in de winter, heeft het mis. Food for Good heeft nog verschillende wintergroenten staan, die gekocht en verwerkt kunnen worden. En het reguliere werk gaat ook gewoon door. Denk aan grond bewerken, repareerwerk, snoeien en ander winteronderhoud op en om de tuin. De droogbonen hangen te drogen om gedopt te worden en kruiden worden gedroogd voor bijv. kruidenthee. Naast al deze werkzaamheden zijn er extra activiteiten in de wintermaanden…

donderdag is Soepdag 

Iedere donderdag maken de medewerker van Food for Good een verrassende wintersoep (zo mogelijk buiten) in de vuurpot. Vanaf het eind van de ochtend kun je voor €1 een heerlijke geurende soep komen eten op de tuin. Op is op!

woensdagmiddagWorkshops tot en met maart

De winter is bij uitstek een periode waarin je kennis kunt overbrengen over zaken in en om de tuin. Op de woensdagmiddagen van 14.00-15.30 biedt Food for Good inspirerende workshops aan. Iedere maand heeft zijn eigen thema. Hieronder vindt je de planning voor de komende maanden (onder voorbehoud). Bij enkele workshops wordt een kleine vergoeding gevraagd voor materialen.

Januari staat in het teken van de bij
10 januari zal de jaarcyclus van de bijen centraal staan. Dat deze beestjes in de zomer in grote getalen rondvliegen is bekend. Maar wat doen ze in de winter? Wanneer worden bijenvolken weer in de kasten geplaatst? Wanneer geven ze honing af en waarom juist dan?
17 januari - bijenhotels maken. Er wordt ook stilgestaan bij het hoe en waarom van een bijenhotel.
24 januari - bakken met honing.
31 januari - bijenwas verwerken tot kaarsen.

Foto: Arnaldo Aldana

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support