De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Bellen met ouderen vanuit huis

Utrecht, vrijdag 17 augustus 2018

Wist je dat je vanuit je eigen huis belangrijk vrijwilligerswerk voor ouderen kunt doen? Via de Zilverlijn van het Nationaal Ouderenfonds kun je ouderen telefonisch een luisterend oor bieden.

Als vrijwilliger voor de Zilverlijn bel je 4 à 5 deelnemers op een vast dagdeel in de week. De gesprekken duren ongeveer 20 minuten per deelnemer. De deelnemers die je belt wisselen wekelijks. Telefoonkosten worden vergoed.

Maak het verschil voor eenzame ouderen
Ouderen komen vaak weinig de deur uit, maar hebben wel behoefte aan contact. Ze willen graag een praatje maken. De Zilverlijn biedt hen die mogelijkheid. Het is geen hulplijn, maar bedoeld voor een gezellig praatje of een goed gesprek. Op die manier zijn ouderen minder eenzaam. Bovendien hoor je als vrijwilliger boeiende, inspirerende verhalen van ouderen. Met een lach en een traan. Ouderen hebben veel levenservaring en kunnen je daarnaast veel over andere tijden vertellen. Op die manier is het voor jou ook verrijkend.

Wil jij het verschil maken voor eenzame ouderen die vaak hooguit maar eens per maand bezoek krijgen? Meld je dan aan voor de Zilverlijn.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support