De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

19 december 2018

Uit eten en wijkgenoten ontmoeten

Vind je het leuk om uit eten te gaan en wijkgenoten te ontmoeten? Ga dan op de laatste vrijdag van de maand gezellig naar Careyn Rosendael!

Lees verder

17 december 2018

Gezellig kerstdiner voor ouderen

Voor alle ouderen uit de buurt verzorgt Zorgtrecht een heerlijke kerstmaaltijd. Met een vijfgangenmenu en is een gastoptreden door feestzanger Albert, belooft het een mooie avond te worden!

Lees verder

14 december 2018

Nederlandse les voor inburgeraars

Ben je bezig met inburgeren en het leren van de Nederlandse taal? Totaal Inburgering kan je hierbij helpen. Dat maakt het makkelijker om deel van de Nederlandse maatschappij te worden.

Lees verder

12 december 2018

Werken in een koekfabriek

Ben je gek op koekjes? Bij De Koekfabriek kun je ze zelf leren bakken, meehelpen in de koffiebar en koekjes bezorgen bij afnemers. Werk waarbij je het water in de mond loopt!

Lees verder

7 december 2018

Wie zijn de meest inspirerende vrijwilligers?

Vandaag is het Nationale Vrijwilligersdag. Op deze bijzondere dag worden vrijwilligers in het zonnetje  gezet. Zoals vanavond tijdens de Utrecht Doet Vrijwilligers Trofee.

Lees verder
Foto: Inge Pont

4 december 2018

Eet mee tijdens de kerstdagen!

Heb jij met kerst nog een plekje aan tafel vrij? Of wil je graag als gast aanschuiven bij iemand in je woonplaats? Geef je dan op als eetadres of gast voor de gezellige kerstetentjes van Stichting Eet Mee!.

Lees verder

3 december 2018

Kunstzinnige individuele therapie

Kunstzinnig bezig zijn kan een positief effect hebben op hoe je je voelt. Daarom biedt de Kunstzinnige Praktijk Utrecht-Tuindorp therapie voor mensen die om wat voor reden dan ook niet goed in hun vel zitten.

Lees verder

28 november 2018

Leer werken met internet en e-mail

Steeds meer organisaties verwachten dat je zaken via de computer regelt. Heb je de basis van werken met een computer onder de knie, maar wil je er meer over leren? Dan is computercursus b van WIJ 3.0 iets voor jou.

Lees verder

26 november 2018

Word buddy voor iemand met een ernstige ziekte

Als buddy via U Centraal bezoek je wekelijks iemand met een ernstige lichamelijke ziekte, zoals kanker, MS, longziekten, ALS of hiv/aids. Op die manier kun je diegene helpen en steun bieden in het omgaan met de ziekte.

Lees verder

22 november 2018

Heb jij groene vingers?

Food for Good is een tuinderij in Park Transwijk (vlakbij Kanaleneiland en Rivierenwijk), waar groenten, kruiden en bloemen verbouwd worden met vrijwilligers uit de buurt. Help jij een handje mee?

Lees verder

21 november 2018

Help om Jekuntmeer.nl te verbeteren!

Op Jekuntmeer.nl vind je diverse activiteiten voor leren, werken, doen en hulp. Wil jij ons helpen om Jekuntmeer.nl te verbeteren? Doe dan mee aan het tevredenheidsonderzoek en maak kans op een diner voor twee!

Lees verder

20 november 2018

Ouderen naar de mis brengen

Elke twee weken wordt op woensdagochtend in Kanaleneiland een katholieke mis georganiseerd voor de bewoners van een woonzorginstelling. Help jij de ouderen die hier graag naartoe gaan, maar dat niet zelfstandig kunnen?

Lees verder

15 november 2018

werken in de schoolcatering

Lijkt werken in de horeca je leuk? Via Abrona kun je op 3 verschillende middelbare scholen in Utrecht werken in de kantine en voor de schoolcatering. Deze activiteit is geschikt voor mensen met een psychische beperking.

Lees verder

12 november 2018

werken in een bedrijfskantine

Wil jij werkervaring opdoen in een gezellige bedrijfskantine? Dat kan bij het 50|50 Workcenter van het Leger des Heils. In een klein team leer je diverse kantinewerkzaamheden.

Lees verder

8 november 2018

gespreksgroep voor mantelzorgers

Zorgen voor een naaste kan zwaar zijn. Bij Boogh kun je daarom deelnemen aan een gesprekgroep voor mantelzorgers van mensen met een Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Lees verder

5 november 2018

Meewerken in een timmerwerkplaats

Steek jij graag je handen uit de mouwen? Bij de timmerwerkplaats van Nieuwland Werk Taal Zorg kun je werkervaring opdoen met timmerwerkzaamheden.

Lees verder

31 oktober 2018

Gezinsondersteuners gezocht

Deze week is het de Week van de Pleegzorg. Door allerlei omstandigheden kan een kind opvoeden soms lastig zijn. Daarom zoekt Home-Start Utrecht vrijwillige gezinsondersteuners die ouders en kinderen kunnen bijstaan bij de opvoeding.

Lees verder

29 oktober 2018

werken in een metaalwerkplaats

Werk je graag met je handen? Bij de Metaalwerkplaats van WIJ 3.0 leer je metaal te bewerken. Je leert de mooiste dingen te maken, zoals frames voor meubels. Wie weet staat jouw product binnenkort bij iemand op kantoor!

Lees verder

25 oktober 2018

Bijrijder transport voor Wawollie kringloop

De mensen van Wawollie rijden door heel Utrecht om spullen op te halen en te brengen. Als bijrijder transport kun je hierbij meehelpen en tegelijk werken aan een mooiere wereld.

Lees verder

22 oktober 2018

Werk in het eetcafé, winkel of atelier van ZiZo

Werken in de horeca, in de winkel of door zelf leuke producten te maken: bij ZiZo is er veel mogelijk. Je kunt er het beste uit jezelf halen. Deze activiteit is bedoeld voor mensen met een beperking.

Lees verder

19 oktober 2018

Werkervaring opdoen in naaiatelier i-did

Heb je al een tijdje een uitkering en wil je graag weer werken? Dan kun je bij i-did aan de slag. Bij deze sociale onderneming maken ze onder andere tassen van gerecyclede producten. Zo doe je werkritme op en vergroot je je kansen op betaald werk.

Lees verder

12 oktober 2018

stoelyoga voor ouderen

Vind je het fijn om aan yoga te doen, maar lukt het je niet meer om alle oefeningen goed uit te voeren? Karma Zorg organiseert voor ouderen en senioren stoelyoga, waarbij je aangepaste oefeningen doet.

Lees verder

8 oktober 2018

Praatgroep ‘Sterke Meiden’

Praten over vriendschap, verliefdheid en opkomen voor jezelf. Dat is waar de cursus ‘Sterke Meiden’ van U-Centraal over gaat. Deze cursus is bedoeld voor moeilijk lerende meiden van 16 tot en met 25 jaar.

Lees verder

4 oktober 2018

Word vrijwilliger dierverzorging

Vandaag is het dierendag. Het moment om dieren extra te verwennen. Houd je van dieren en vind je het leuk om met dieren te werken? Dan is het verzorgen van dieren bij kinderboerderij Nieuw Rotsoord iets voor jou! 

Lees verder

1 oktober 2018

Ga jij met mij op stap?

Deze week is het de Week tegen Eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelen zich sterk eenzaam. Wil je mensen helpen minder eenzaam te zijn? Dat kan bijvoorbeeld als maatje van een cliënt van Transwijk.

Lees verder

26 september 2018

ervaringsverhalen gezocht

Jekuntmeer.nl biedt veel verschillende activiteiten. Ben of ken je iemand die via deze website een leuke en passende activiteit heeft gevonden? Deel dan je verhaal met ons!

Lees verder

24 september 2018

Logeren in het Ontmoetingshuis

Mantelzorgen voor een naaste vraagt veel tijd en energie. King Arthur Groep opent daarom op 1 oktober het Ontmoetingshuis in De Bilt, een logeerfaciliteit voor mensen met dementie die nog thuis wonen.

Lees verder

21 september 2018

Eten met je buren

Zaterdag is het weer Burendag. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Wist je dat je in Utrecht elke dinsdag kunt eten met je buren?

Lees verder

17 september 2018

Cinelunch bij The Green House

Houd je van lekker eten, films en duurzaamheid? Dan is de Cinelunch bij The Green House restaurant iets wat je niet wilt missen. Geniet van lekker eten bij dit circulaire restaurant met een mooie film als bonus.

Lees verder

14 september 2018

Fitnessen in een groep

Sporten is goed voor je lichaam en geest, maar bij veel mensen komt het er niet van. Met een groep fitnessen is gezelliger dan alleen en je kunt elkaar motiveren. Bij De Halter kun je fitnessen als je een beperking hebt.

Lees verder

10 september 2018

Sluit nieuwe vriendschappen

Iedereen heeft behoefte aan contact en vriendschap. Toch kan het best lastig zijn om vrienden te maken. De vriendschapscoach van Power by Peers helpt je bij het sluiten en onderhouden van vriendschappen.

Lees verder

7 september 2018

Leer je administratie op orde krijgen

Morgen is het Wereldalfabetiseringsdag, een dag waarop er extra aandacht is voor het belang van leren lezen en schrijven. Als je hier moeite mee hebt, is de administratiecursus van U Centraal iets voor jou.

Lees verder

3 september 2018

Kom naar de Ouderensoos

Een leuke en gezellige dag voor senioren, dat is waar de Ouderensoos om draait. In Buurthuis De Nieuwe Jutter kunnen senioren elke week terecht voor een dag met leuke activiteiten.

Lees verder

31 augustus 2018

Maak je eigen glas in lood stukken

Glas in lood ramen ken je ongetwijfeld van oude huizen en kerken. Behalve mooie ramen kun je er ook andere figuren mee maken. Bij atelier Maliegilde van WIJ 3.0 leer je glas in lood en Tiffany stukken maken.

Lees verder

27 augustus 2018

Biljarten voor senioren

Samen met buurtgenoten een biljartje leggen en een kopje koffie drinken; veel meer is er toch niet nodig voor een leuke middag? Bij Stichting Zorgtrecht ben je hiervoor van harte welkom.

Lees verder

22 augustus 2018

Ontvang gasten in een proeftuin

De Proeftuin van Food for Good draait om het gebruik van pure producten. Bij De Proeftuin is een mooi groen terras waar gasten wat kunnen eten en drinken. Ben jij degene die de gasten daar ontvangt?

Lees verder

20 augustus 2018

Goed gekleed solliciteren

Ben je na de vakantieperiode weer klaar om te solliciteren? Met Dress for Success ga je goed gekleed je sollicitatiegesprek in. Zo maak je gelijk een goede eerste indruk.

Lees verder

17 augustus 2018

Bellen met ouderen vanuit huis

Wist je dat je vanuit je eigen huis belangrijk vrijwilligerswerk voor ouderen kunt doen? Via de Zilverlijn van het Nationaal Ouderenfonds kun je ouderen telefonisch een luisterend oor bieden.

Lees verder

13 augustus 2018

Ervaringsdeskundigen bieden een luisterend oor

Heb je behoefte aan een luisterend oor? Bij Enik zijn onderwerpen als armoede, zelfvertrouwen, eigenwaarde, sociaal isolement, intimiteit, etc. bespreekbaar. Loop gerust binnen bij JIJenIK Vrijdag.

Lees verder

9 augustus 2018

Maak je eigen sieraden

Sieraden kun je in allerlei vormen en soorten kopen, maar wat is er nu leuker dan zelfgemaakte en zelfontworpen sieraden te dragen? Als je een echt persoonlijk en uniek sieraad wilt, is de cursus edelsmeden bij atelier Karin Wichers een absolute aanrader!

Lees verder

6 augustus 2018

Schuldhulpverlening voor jongeren

Je financiën en administratie regelen en goed op orde houden kan best lastig zijn. Vooral als je schulden hebt is dat moeilijk. Heb jij problemen bij het betalen van rekeningen? Maak dan gebruik van schuldhulpverlening door U-2B Heard! / Don Bosco Spirit.

Lees verder

2 augustus 2018

Schilderen in de zomer

Raak je geïnspireerd door het zomerweer en vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Dan is schilderen bij Activiteitencentrum Rosendael zeker iets voor jou.

Lees verder

30 juli 2018

Steun iemand met een psychiatrische achtergrond

Vandaag, 30 juli, is het internationale dag van de vriendschap. Een mooi moment om stil te staan bij hoe je iets voor een ander kunt betekenen. Zo kun je bijvoorbeeld maatje worden van iemand met een psychiatrische achtergrond.

Lees verder

23 juli 2018

Word wandelmaatje

Veel van de cliënten van Vecht en IJssel kunnen niet zelfstandig naar buiten. Laat jij hen van de buitenlucht genieten deze zomer?

Lees verder

19 juli 2018

Ontdek jouw groene vingers

In de zomer is het heerlijk om buiten bezig te zijn. Lekker tuinieren is daarvoor een leuke manier. De prachtige tuin van Boogh Utrecht De Paraplu is een ideale plek om groene vingers te ontwikkelen.

Lees verder

11 juli 2018

Leer voetbaltrucs bij het Leger des Heils

Ben jij ook in de ban van het WK? En wil je net zo goed leren voetballen als de spelers van België, Kroatië en Frankrijk? Trek dan je voetbalschoenen aan en kom voetballen bij het Leger des Heils!

Lees verder

5 juli 2018

Happy het weekend in!

Een verrassingsactiviteit vlak voor het weekend: wie wil dit nou niet? Bij Happy Hour van Careyn weet je van tevoren niet wat je gaat doen of beleven, maar gezellig en leuk is het zeker!

Lees verder

2 juli 2018

Boodschappenhulp voor buurtbewoners

Als je moeite hebt met het doen van boodschappen is dat een vervelende beperking. Vrijwilligers van de Boodschappen Hulpdienst helpen daarom buurtbewoners die niet zelfstandig boodschappen kunnen doen. Deze dienst is bedoeld voor zelfstandig wonende volwassenen uit Vleuten-De Meern.

Lees verder

27 juni 2018

Ontwikkel jezelf als schilder

Wil je weer aan de slag en jezelf ontwikkelen? Ga dan aan de slag als schilder voor het Wijkbedrijf van WIJ 3.0. Voor een kleine vergoeding doe je leuke en nuttige werkervaring op.

Lees verder

25 juni 2018

Train mee met de hondenclub

Een goed opgevoede hond is fijn voor jou en je omgeving. Hoe zorg je ervoor dat je hond zindelijk wordt, naar je commando’s luistert en samen kan spelen met andere honden? Je leert het bij de gezellige hondenclub van Me’kaar.

Lees verder

21 juni 2018

Meehelpen in een speeltuin

Een leuke speeltuin begint bij jou! Ben jij op zoek naar een gezellige en leuke werkervaringsplek? Help dan mee met het onderhoud van diverse speeltuinen in Utrecht.

Lees verder

18 juni 2018

Schoonmaken op het mooie Fort bij Vechten

Fort bij Vechten is een prachtig complex waar allerlei activiteiten plaatsvinden. Dat betekent dat er ook veel vuil en rommel wordt gemaakt. Help jij het mee schoonhouden? Zo blijft het Fort een fijne plek voor bezoekers.

Lees verder

15 juni 2018

Bijeenkomsten voor topvaders (en moeders)

Alleen je kind opvoeden, zeker als je nog naar school gaat of werkt, lijkt soms op topsport. Met Vaderdag voor de deur brengen we daarom graag de bijeenkomsten ‘TOP-ouders’ van U Centraal onder je aandacht.

Lees verder

11 juni 2018

Ontmoet wijkbewoners in Esther`s Eethuis

In de wijk Overvecht is Esther`s Eethuis een begrip. Iedere dinsdagavond kun je hier aanschuiven voor een heerlijke tweegangenmaaltijd en een gezellig praatje. Eet mee en ontmoet andere wijkbewoners bij dit leuke initiatief van De Tussenvoorziening.

Lees verder

7 juni 2018

Eropuit in je wijk

Lekker eropuit in je wijk! Sluit je aan bij het `Seniorennest` en doe mee aan gezellige activiteiten en uitstapjes voor senioren in Leidsche Rijn. Dit is een initiatief voor en door wijkbewoners, ondersteund door DOENJA Dienstverlening.

Lees verder

4 juni 2018

Samen wandelen door Utrecht

Op zoek naar een ontspannende en sportieve activiteit? Bij De Wilg kun je twee zondagen in de maand samen wandelen met andere Utrechters.

Lees verder

30 mei 2018

Helpen bij een gespreksgroep voor senioren

Een goed gesprek met andere senioren, het kan in woonzorgcentrum Zuylenstede. Iedere maand is hier een gespreksgroep voor leeftijds- en buurtgenoten. Vecht en IJssel zoekt een vrijwilliger die deze groep wil ondersteunen.

Lees verder

28 mei 2018

Ervaringen uitwisselen in het Afasiecafé

Na een hersenletsel kun je problemen hebben met taal, zoals spreken, lezen en schrijven. Dit kan je isoleren. Bij het Afasiecafé van de Boogh kun je andere mensen met afasie ontmoeten en ervaringen uitwisselen.

Lees verder

24 mei 2018

Nederlands leren in een kleine groep

Als je geen gebruik kan maken van reguliere taallessen, kun je lessen volgen bij een van de taalcoachingsgroepen van Taal Doet Meer. Deze groepen zijn voor en door Utrechters, zo leer je naast de Nederlandse taal ook Utrecht beter kennen.

Lees verder

21 mei 2018

Inspirerende verhalen en gedichten leren schrijven

Verhalen schrijven is een leuk en creatief proces. Wil je een verhaal of gedicht schrijven, maar heb je geen idee hoe je moet beginnen? Doe dan mee aan de schrijflessen van WIJ 3.0.

Lees verder

18 mei 2018

Taalles geven aan vluchtelingen

Help jij vluchtelingen in Utrecht graag op weg? WelNu en Welkom in Utrecht zoeken enthousiaste vrijwilligers die taalles willen geven aan nieuwkomers. Zo begint hun integratie al vanaf dag één.

Lees verder

17 mei 2018

Taalschool met werkervaringsplek

Nederlands leren én werkervaring opdoen: het kan bij Queridon taal & horeca. Je krijgt hier zowel taalles in de klas als in het restaurant van deze stichting. Hier werk je onder meer in de bediening. Want waar leer je nou beter mensen kennen en Nederlands spreken dan in de horeca?

Lees verder

14 mei 2018

Ouderendagbesteding voor multiculturele vrouwen

Leer meer mensen uit je buurt kennen en kom naar de ouderendagbesteding van Stichting Wishingwellwest. Deze ouderendagbesteding in Lombok is bedoeld voor vrouwen op leeftijd met een niet-Nederlandse afkomst.

Lees verder

11 mei 2018

Mijlpaal voor Onbeperkt aan de Slag

Een mooie mijlpaal voor Onbeperkt aan de Slag. Dit platform matchte onlangs de 1000e persoon met een arbeidsbeperking naar werk. Heb jij ook een beperking en wil je graag aan de slag? Kom dan naar hun wekelijkse meet & greets met werkgevers.

Lees verder

9 mei 2018

Leren fietsen voor vrouwen

Met dit mooie weer lekker op de fiets de stad in, wie wil dat nou niet? Ben je een vrouw en wil je graag leren fietsen? Kom dan naar de fietslessen van Me`kaar bij Buurthuis de Uithoek.

Lees verder

7 mei 2018

Beweeg je fit!

Bewegen is goed voor je gezondheid, vooral als je ouder wordt. Bij Careyn kun je daarom meedoen aan `Silverfit`. Dit is een groepsbewegingsles voor senioren onder leiding van een beweegdocent en een spelcomputer. Kom spelenderwijs in beweging en verbeter je conditie!

Lees verder

2 mei 2018

Vergroot je netwerk

Nu de lente is begonnen is niets leuker dan samen eropuit gaan. Als je weinig sociaal contact hebt, is dit helaas lastig. Wil je je netwerk uitbreiden? Ga dan samen met een netwerkcoach van U Centraal aan de slag en leer leuke nieuwe mensen en activiteiten in Utrecht kennen.

Lees verder

26 april 2018

Kleedjesmarkt de boog

Kleedjesmarkten horen traditioneel bij Koningsdag. Bezoek daarom de wijkspeeltuin De Boog die tijdens deze dag is omgetoverd tot een kleedjesmarkt. Iedereen is welkom.

Lees verder

26 april 2018

Present genomineerd voor Tolerantieprijs

Stichting Present Utrecht is genomineerd voor de Tolerantieprijs 2018. Deze prijs wordt op het Bevrijdingsfestival Utrecht uitgereikt aan mensen, bedrijven en andere organisaties die zich inzetten voor een verdraagzame samenleving.

Lees verder

25 april 2018

Vier Koningsdag bij Vecht en IJssel

Vier gezellig Koningsdag met andere senioren bij woonzorgorganisatie Vecht en IJssel! Kijk samen op een groot scherm naar de Koningsdag-reportage en geniet van een optreden van muziekvereniging Excelsior.

Lees verder

25 april 2018

Dansen op wereldmuziek

Dans mee op wereldmuziek bij De Wilg. Samen met de andere deelnemers oefen je dansen uit de hele wereld onder leiding van dansleraar Maarten. Iedereen die redelijk ter been is kan meedoen.

Lees verder

24 april 2018

Maatjes voor oudere buurtbewoners

Veel senioren leven in een sociaal isolement. Netwerkorganisatie Me`kaar zoekt daarom voor haar maatjesproject studenten en andere vrijwilligers die het leuk vinden om een dagdeel in de week iets te ondernemen met een oudere.

Lees verder

19 april 2018

Voorleeshelden gezocht

Zo’n 15 procent van de schoolgaande kinderen heeft moeite met het begrijpen van hun leerstof vanwege een taalachterstand. Taal Doet Meer zoekt voorlezers en coördinatoren om deze kinderen te helpen met taal.

Lees verder

16 april 2018

Leren koken in de Nieuwe Jutter

Lister organiseert twee keer per week op dinsdag en donderdag een eetcafé in De Nieuwe Jutter. Je kunt bij deze organisatie als vrijwilliger aan de slag. Onder begeleiding van kok Willem leer je gezonde en lekkere maaltijden te bereiden voor een grote groep.

Lees verder

12 april 2018

Computercursus voor beginners

Wil je leren omgaan met je computer, dan is de computercursus Basis A van WIJ 3.0 iets voor jou. Deze cursus van 10 weken is vooral geschikt voor mensen die nog geen computerervaring hebben.

Lees verder

10 april 2018

Orkest zoekt `grijze koppen`

Gezocht: enthousiaste ouderen voor het Grijze Koppen Orkest van woonzorgorganisatie Vecht en IJssel. Omdat samen zingen en muziek maken gezelliger is dan alleen. Onder begeleiding van dirigent Peter de Boer oefen je iedere dinsdagmiddag liedjes op een bijzonder instrument.

Lees verder

4 april 2018

Cursus voor werkende mantelzorgers

Werken en de zorg voor een hulpbehoevende naaste is vaak lastig te combineren. Welzijnsorganisatie U Centraal biedt daarom de gratis cursus Werk en Mantelzorg aan. In deze cursus leer je hoe je een optimale balans vindt tussen mantelzorgen en je werk.

Lees verder

4 april 2018

Een schone bus begint bij jou

Zorgorganisatie Reinaerde zoekt mensen met een verstandelijke beperking die het leuk vinden om de bussen van U-OV/Qbuzz schoon te maken.

Lees verder

26 maart 2018

Niels in vaste dienst

Sinds oktober 2015 werkt Niels van Gorkom bij Piipol Excellente Whizzkids. Na 3 maanden kreeg hij een arbeidscontract aangeboden. En nu is er een contract voor onbepaalde tijd.

Lees verder

21 maart 2018

Dementiecafé vervolg op onrust en muziek

Tijdens het vorige Dementiecafé kwam Ingmar Rip vertellen over de invloed van muziek op `lastige situaties`. Op 11 april is het vervolg. Dan delen de mensen die met zijn tips aan de slag zijn gegaan hun ervaringen en wisselen we nog meer tips uit.

Lees verder

19 maart 2018

So Ubuntu viert de Dag van het Geluk

De Verenigde Naties hebben 20 maart uitgeroepen tot Internationale Dag van Geluk en willen dat iedereen die dag deelt in de vreugde. So Ubuntu doet daar op donderdag 22 maart graag aan mee met een gezellige dansavond en een dialoog over het thema geluk.

Lees verder

15 maart 2018

Hulp uit de Wmo in Utrecht

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) geldt voor iedereen die 18 jaar en ouder is, zelfstandig woont en zorg of ondersteuning nodig heeft in het dagelijks leven, zoals hulp bij het huishouden, vervoer, schulden of een verslaving. Op de website van de Gemeente Utrecht staat de hulp uit de Wmo helder uitgelegd.

Lees verder

13 maart 2018

18 jaar? Word Geldwijzer!

18 geworden? Gefeliciteerd, je bent nu volwassen! Nu ben je ook verantwoordelijk voor je eigen geldzaken. Maar hoe zorg je ervoor dat je telefoon kan betalen? U-centraal organiseert daarover een gratis workshop op 3 april om 19.00 uur.

Lees verder

9 maart 2018

Panelmedewerkers gezocht

De gemeente Utrecht wil graag van mensen weten hoe zij de zorg ervaren. Jij kunt Utrechtenaren die extra ondersteuning nodig hebben daarin een stem geven door panelmedewerker te worden bij Meetellen in Utrecht.

Lees verder

8 maart 2018

Sport voor 55+ vrouwen

Golden Sports organiseert sinds januari op diverse plekken in Utrecht ‘Bewegen voor vrouwen 55+’. Dit zijn trainingen voor vrouwen die, bijvoorbeeld vanwege hun cultuur, geloof of andere redenen, alleen met andere vrouwen binnen willen trainen.

Lees verder

8 maart 2018

Stemmen, hoe werkt dat?

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Veel mensen met een verstandelijke beperking gaan niet stemmen. Hoewerktstemmen.nl is een online uitleg over de verkiezingen en het stemmen en kan jou hierbij helpen.

Lees verder

7 maart 2018

Verkiezingskrant in gewone taal

Op woensdag 21 maart zijn er Gemeenteraadsverkiezingen. Alle Nederlanders vanaf 18 jaar mogen dan stemmen. Stemmen is extra lastig als je niet zo goed kunt lezen. Daarom is er de Verkiezingskrant in gewone taal.

Lees verder

6 maart 2018

Resto Van Harte wint vrijwilligersprijs

Resto VanHarte heeft de vrijwilligersprijs ‘Meer dan handen’ van het ministerie van VWS gewonnen. Het thema dit jaar was ‘Vrijwilligers maken het verschil’.

Lees verder

6 maart 2018

70-plussers maken theaterdebuut

De nieuwe Stutvoorstelling `Drijfkracht`gaat in première: een voorstelling over de levens van vier vrouwen tussen de 71 en 78 jaar, gespeeld door henzelf. Drijfkracht is een spetterende voorstelling in badpak.

Lees verder

2 maart 2018

Nieuw muziekfestival Live in Oost

Muziekliefhebbers opgelet! Kom naar het nieuwe intieme muziekfestival ‘Live in Oost’ op zondag 8 april. Van pop tot rock en van jazz tot country, met 18 bandjes is de line-up voor elk wat wils!

Lees verder

26 februari 2018

Paasbrunch voor vrijwilligers

De woensdag voor Pasen organiseert VCUtrecht een feestelijke Paasbrunch voor Utrechtse vrijwilligers. Als een bedankje en waardering voor hun inzet. Wil jij erbij zijn?

Lees verder

22 februari 2018

Gratis dagjes uit voor mantelzorgers

Als je voor een zieke naaste zorgt, is het belangrijk om af en toe energie op te doen. Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg Utrecht waarderingsdagen voor Utrechtse mantelzorgers: van verwendagen tot een boottocht naar een kasteel!

Lees verder

20 februari 2018

Doe mee met NLdoet

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart organiseert het Oranje Fonds weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van ons land waarbij je kunt ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Lees verder

12 februari 2018

Workshops voor vrijwilligers

Ben jij een Utrechtse vrijwilliger, of woon je in Utrecht en doe je elders vrijwilligerswerk? Weet je dat je (gratis) deel kunt nemen aan workshops van VCUtrecht?

Lees verder

2 februari 2018

Plusgids wijst de weg naar hulp in Utrecht

Mensen moeten zichzelf vooral kunnen redden. Maar hoe? De nieuwe Plusgids wijst Utrechters de weg in het woud van voorzieningen rondom wonen, welzijn, zorg en financiën. De geactualiseerde gids is gratis af te halen in buurthuis, woonzorgcentrum, bibliotheek, buurthuis, huisarts, of online te raadplegen op www.ugids.nl

Lees verder

31 januari 2018

gezocht: mensen die moeite hebben met lezen en schrijven

Stichting Lezen & Schrijven is op zoek naar mensen (met Nederlands als moedertaal) die moeite hebben met lezen en/of schrijven en die graag mee willen denken over betere dienstverlening van organisaties en bedrijven.

Lees verder

26 januari 2018

Expositie ‘Utrecht verandert’

De expositie ‘Utrecht verandert’ geeft een impressie over hoe de stad in de loop van de tijd groeide en hoe Utrechters veranderden. Utrecht veranderde ook in haar zorg voor kwetsbare Utrechters. Nu te zien op de begane grond in het stadskantoor.

Lees verder

24 januari 2018

Uitbreiding Utrechts activiteitenaanbod

Goed nieuws! De gemeente vergroot haar aanbod van laagdrempelige groepsactiviteiten en investeert 300.000 euro extra vanaf 2018.

Lees verder

22 januari 2018

Stille Heldinnen Disco bij Theater Dichtbij

Stut Theater organiseert maandelijks het middagprogramma Theater Dichtbij. Op zondag 28 januari is het Rotterdams Wijktheater te gast met de voorstelling Stille Heldinnen Disco, waarin muziek, dans en prachtige verhalen van Rotterdamse vrouwen centraal staan.

Lees verder

19 januari 2018

Mantelzorg Utrecht: één verzamelplaats

Je bent het, je wordt het, of je hebt er één nodig: een mantelzorger. Bijna iedereen krijgt er op enig moment in het leven mee te maken. Wat komt er dan op je af? Waar vind je informatie? Antwoorden op die en meer vragen zijn nu verzameld op de website mantelzorgutrecht.nl.

Lees verder

18 januari 2018

Open inloopmiddagen bij King Arthur Groep

King Arthur Groep biedt laagdrempelige activiteiten aan mensen met (beginnende) geheugenproblemen, vergeetachtigheid en dementie. De groep biedt de komende weken in Utrecht open inloopmiddagen aan op woensdagmiddag tussen 14:00-16:00 uur.

Lees verder

16 januari 2018

Praat mee over het thema ‘Vriendschap’

Geïnteresseerd om anderen te ontmoeten en met hen van gedachten te wisselen over uiteenlopende thema’s? Kom dan naar het So Ubuntu Praatcafé. Op donderdag 25 januari staat het thema ‘Vriendschap’ centraal.

Lees verder

12 januari 2018

Meer rust door muziek

Minder stress op beruchte momenten als aankleden en tandenpoetsen... Het kan, volgens (ervarings)deskundige Ignar Rip. Op woensdagavond 24 januari komt hij in het Dementie Café vertellen over hoe mensen met dementie en hun verzorgers meer rust kunnen ervaren met behulp van muziek.

Lees verder

9 januari 2018

Vrijwilligers voor 1 uur gevraagd

King Arthur Groep is op zoek naar vrijwilligers die een lezing van één uur voor mensen met dementie op jonge leeftijd willen verzorgen. De lezing mag over van alles gaan, bijvoorbeeld uw werk of uw hobby. 

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support