De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Hulp uit de Wmo in Utrecht

Utrecht, donderdag 15 maart 2018

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) geldt voor iedereen die 18 jaar en ouder is, zelfstandig woont en zorg of ondersteuning nodig heeft in het dagelijks leven, zoals hulp bij het huishouden, vervoer, schulden of een verslaving. Op de website van de Gemeente Utrecht staat de hulp uit de Wmo helder uitgelegd.

Hulp bij…

Heb je hulp nodig in het dagelijks leven om zelfstandig te kunnen blijven wonen? Bijvoorbeeld een rolstoel of scootmobiel, taxivervoer (Regiotaxi), een traplift of hulp bij het huishouden? Of heb je hulp nodig bij schulden of een verslaving, bij het ontmoeten van andere mensen, het meedoen aan activiteiten in de buurt of begeleiding bij het wonen? Kijk op de pagina Hulp bij... van de Gemeente Utrecht. Daar staat per hulpvraagstuk uitgelegd hoe het werkt. 

Buurtteam
Met de meeste hulpvragen kun je terecht bij het buurtteam in jouw buurt. Een medewerker van het buurtteam bespreekt samen met jou welke hulp er nodig is en welke stappen jij zelf al kunt zetten. Neem gerust iemand mee naar het gesprek, bijvoorbeeld een vriend, familie, een vrijwilliger. 

Meer informatie
Je leest meer over de Wmo op de website van Gemeente Utrecht. En kijk voor buurtteams in jouw buurt op de website van Buurtteams Utrecht.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support