De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Logeren in het Ontmoetingshuis

Utrecht, maandag 24 september 2018

Mantelzorgen voor een naaste vraagt veel tijd en energie. King Arthur Groep opent daarom op 1 oktober het Ontmoetingshuis in De Bilt, een logeerfaciliteit voor mensen met dementie die nog thuis wonen.

Het Ontmoetingshuis is een uitbreiding van het Ontmoetingscentrum. Hier worden activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie. `De drempel om te gaan logeren is daardoor kleiner, zowel voor de mantelzorger als de naaste met dementie`, aldus Gerdine Timmerman van King Arthur Groep. Zij startte in oktober 2016 met het Ontmoetingscentrum. ‘In de ontmoetingscentra kregen wij vaak de vraag van mantelzorgers of er logeerfaciliteiten bekend zijn voor mensen met dementie, waardoor zij zo nu en dan op adem zouden kunnen komen. Hieruit is het idee van een kleinschalig logeerhuis in combinatie met een Ontmoetingscentrum ontstaan, het zogenaamde ontmoetingshuis.`

Middenin de natuur
In het huis aan de Professor Bronckhorstlaan 10 kunnen vier tot zeven logés een paar nachten per week blijven slapen. Of een langere periode achter elkaar, afhankelijk van de behoefte. Het huis ligt middenin de natuur, waardoor het lijkt alsof je op vakantie bent. Timmerman: `De nieuwe locatie ligt dan misschien niet in de wijk maar biedt wel vele mogelijkheden voor nieuwe activiteiten. Een ritje op de duofiets wordt eenvoudiger en grote buitenruimte biedt veel mogelijkheden voor beweging en activiteiten.`

In de huiskamer van het Ontmoetingscentrum kunnen logés zowel `s ochtends, `s middags als `s avonds meedoen aan activiteiten. Bijvoorbeeld biljarten, schilderen, tekenen en muziek maken. Het Ontmoetingscentrum, dat nu gevestigd is in de Opstandingskerk aan de 1ste Brandenburgerweg in Bilthoven zal met ingang van 1 oktober verhuizen naar deze nieuwe locatie.

Meer informatie
King Arthur Groep is voor het Ontmoetingshuis op zoek naar intrinsiek gemotiveerde professionals stagiaires en vrijwilligers die mensen met dementie en hun naasten willen ondersteunen. Wil je meer weten over de logeerfaciliteiten of werken bij King Arthur Groep, neem dan contact op via 035-2050950 of ontmoetingshuisdebilt@kingarthurgroep.nl.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support