De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Meehelpen in een speeltuin

Utrecht, donderdag 21 juni 2018

Een leuke speeltuin begint bij jou! Ben jij op zoek naar een gezellige en leuke werkervaringsplek? Help dan mee met het onderhoud van diverse speeltuinen in Utrecht.

Deze werkervaringsplek is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Een paar uur per week help je met schoonmaakwerkzaamheden in bouwspeeltuin De Balije, bouwspeeltuin De Albatros, speeltuin Bankaplein en wijkspeeltuin De Boog. De uren staan niet vast en bepaal je in overleg met de speeltuin.

Werkzaamheden
Om in deze speeltuin te werken hoef je geen groene vingers te hebben, maar wel zelfstandig kunnen werken. Je neemt bijvoorbeeld tafeltjes af, veegt, harkt het gras aan, ruimt afval op dat op de grond ligt en geeft de planten water. Ook kun je eten en drinken verkopen en helpen bij activiteiten voor kinderen. Het werk verschilt verschilt per speeltuin.

Je kunt in een speeltuin aan de slag via het project `Aan de slag in de speeltuin`. Hierin brengen HandicapNL en Jantje Beton speeltuinen samen met mensen met een beperking. Door in een speeltuin aan de slag te gaan, doe je nuttige en leuke werkervaring op en zorg jij voor een schone en gezellige speelplek.

Ervaringen
`Speeltuinen helpen jongeren met een verstandelijke beperking aan een werkplek`, vertelt Pauline van der Loo, projectleider van `Aan de slag in de speeltuin`. `En de jongeren op hun beurt helpen de speeltuin met het onderhoud. Dan ontstaat er een sfeer van saamhorigheid en tevredenheid bij iedereen.` Deelnemer Arnold vindt het erg leuk om in de speeltuin te werken: `Als ik in de speeltuin ben, dan voel ik me thuis.`

Interesse?
Heb je interesse of wil je meehelpen in een speeltuin? Vraag dan je begeleider om contact op te nemen. Meer informatie vind je in de activiteit `werken in een speeltuin (groen)onderhoud`.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support