De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Taalles geven aan vluchtelingen

Utrecht, vrijdag 18 mei 2018

Help jij vluchtelingen in Utrecht graag op weg? WelNu en Welkom in Utrecht zoeken enthousiaste vrijwilligers die taalles willen geven aan nieuwkomers. Zo begint hun integratie al vanaf dag één.

Mensen die naar Nederland vluchten spreken vaak nauwelijks tot geen Nederlands. Organisaties WelNu en Welkom in Utrecht organiseren daarom drie keer per week het gezellige `Taalcafé` aan de Ravellaan 96 en Einsteindreef 101. Hier kunnen nieuwkomers hun nieuwe buren ontmoeten en taalles volgen. Je oefent zoveel mogelijk een-op-een of anders in kleine groepjes (2 tot 5 personen) met Nederlands spreken. Sommige vluchtelingen spreken niet of nauwelijks een woord Nederlands, anderen zijn de taal al redelijk machtig.

Voor dit vrijwilligerswerk is de enige voorwaarde dat je vloeiend Nederlands spreekt en ongeveer één keer in de week beschikbaar bent. Maar vaker mag natuurlijk altijd! Je werkt wekelijks een simpele lesbrief door, aangepast op het taalniveau van de nieuwkomer. Als vrijwilliger heb je dus geen leservaring nodig, omdat je in kleine groepjes aan de slag gaat en de lesstof voor Nederlands sprekenden vanzelfsprekend is. Er is altijd ondersteuning vanuit WelNu aanwezig om je met de lessen te helpen.

Aanmelden
Help jij vluchtelingen graag op weg, geef je dan op via de activiteit `taalles geven aan vluchtelingen`.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support