De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Taalschool met werkervaringsplek

Utrecht, donderdag 17 mei 2018

Nederlands leren én werkervaring opdoen: het kan bij Queridon taal & horeca. Je krijgt hier zowel taalles in de klas als in het restaurant van deze stichting. Hier werk je onder meer in de bediening. Want waar leer je nou beter mensen kennen en Nederlands spreken dan in de horeca?

Bij de stichting krijg je drie dagdelen in de week taalles. Ook werk je een aantal uur mee in het restaurant. Je kunt aan deze taalschool meedoen als je inburgeringsplichtig bent of graag wil inburgen met deze taallessen in combinatie met een werkervaringsplek in de horeca.

Werkwijze
Je helpt mee in de keuken, de bediening of je gaat in gesprek met bezoekers om zo je Nederlands te oefenen. Verder kan de stichting je koppelen aan een taalmaatje om samen Nederlands spreken. Ook zijn oefenavonden waarop je een driegangendiner uitserveert en kun je meedoen aan diverse activiteiten en culturele uitstapjes.

Barbara Klomp, NT2-docent en mede-oprichter van Queridon: `Ik begeleid anderstaligen bij het leren van de Nederlandse taal. Voor mij is het echt het mooiste werk van de wereld.` Haar partner Gerard Kluter is leermeester in het restaurant: `Ik vind het erg leuk om mensen te coachen en te begeleiden en hen verder te helpen in de horeca.`

Meer informatie
Leer al werkend Nederlands en geef je op via de activiteit `taalschool mét werkervaringsplek`.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support