De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Voorleeshelden gezocht

Utrecht, donderdag 19 april 2018

Zo’n 15 procent van de schoolgaande kinderen heeft moeite met het begrijpen van hun leerstof vanwege een taalachterstand. Taal Doet Meer zoekt voorlezers en coördinatoren om deze kinderen te helpen met taal.

Als vrijwilliger van de VoorleesExpress ga je een half jaar lang voorlezen bij één van deze gezinnen thuis. Je betrekt hierbij ook de ouders. Zo leren zij hun kinderen blijvend te stimuleren op het gebied van taal. Naast voorlezen doe je ook andere dingen met het gezin samen. Je speelt taalspelletjes of leert samen liedjes zingen. Op het YouTube-kanaal van de VoorleesExpress kan je zien hoe vrijwilliger Carien voorleest bij een gezin thuis. Taal Doet Meer zoekt ook coördinatoren. Als coördinator begeleid je een groepje gezinnen, coach je de vrijwilligers en houd je de voortgang van het voorleesproject in de gaten.
 
Het project begon in Utrecht met tien gezinnen, maar is ondertussen gegroeid tot meer dan 200 deelnemers. Veel van hen hebben een niet-Nederlandse achtergrond waardoor het voor de ouders soms moeilijk is hun kinderen met taal te helpen.
 
Word voorlezer of coördinator bij Taal Doet Meer
Ben je 2 uur per week beschikbaar op een vaste dag en heb je interesse in taal? Meld je dan aan bij de VoorleesExpess.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support