De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Werkervaring opdoen in naaiatelier i-did

Utrecht, vrijdag 19 oktober 2018

Heb je al een tijdje een uitkering en wil je graag weer werken? Dan kun je bij i-did aan de slag. Bij deze sociale onderneming maken ze onder andere tassen van gerecyclede producten. Zo doe je werkritme op en vergroot je je kansen op betaald werk.

Op deze werkervaringsplek aan de Kanaalweg 50 in Utrecht werk je met je handen en creëer je zo de mooiste producten. Van tassen en accessoires tot interieurproducten, zoals een akoestisch wandpaneel. Ervaring met handwerk is niet nodig; je krijgt bij i-did een naaiopleiding.

Je leert hoe het is om weer te werken, hoe je je tijd organiseert en hoe je succesvol kan zijn in een nieuwe baan. Samen met leuke collega`s ga je aan de slag, oefen je op je Nederlands en zet je zo weer de eerste stap naar werk. Het doel: in 6 maanden tijd doorstromen naar een betaalde baan. Dat is bijna 70% van de deelnemers aan dit traject gelukt.

Ervaring van deelnemers
Meedoen aan het traject van i-did is niet alleen goed van je cv, je gaat je er ook beter door voelen zo weet deelnemer Koen Veltman. `Hiervoor zat ik eigenlijk de hele dag thuis en had ik niet zoveel`, vertelt hij. `Het werk helpt je om op te vrolijken, om wat meer fleur in je leven te krijgen.`

Ook Atika Lamzoudia heeft het bij deze sociale onderneming naar haar zin: `Er werken hier lieve mensen, er is een goede communicatie. En veel verschillende mensen: jong, oud, uit Afrika, Nederland en Europa.` Voor Karin de Jonge heeft meedoen aan dit traject haar leven veranderd: `Omdat ik nu echt weet wat ik wil. Je wordt ook geholpen met het zoeken naar werk, dus die combinatie is voor mij ideaal. Ik ben hardstikke blij.`

Meld je aan
Wil jij ook werken aan je cv en een beter milieu? Meld je dan aan via de activiteit `begeleiding naar betaald werk` van i-did!

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support