De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Banenmarkt voor werken in de zorg

Utrecht, donderdag 4 april 2019

Een lichtpuntje voor het winkelpersoneel van de failliete Op = Op Voordeelshop: King Arthur Groep organiseert op zaterdag 6 en op maandag 8 april voor hen en andere geïnteresseerden een banenmarkt. Iedereen die kennis wil maken, met of zonder zorgkennis, is van harte welkom.

Met deze banenmarkt wil King Arthur Groep je warm maken voor een baan in de zorg, want in deze branche is juist een groot tekort aan personeel. Eind maart werd bekend dat de Op = Op Voordeelshop falliet was. De winkel in Utrecht blijft vooralsnog open, maar de webshop is gesloten. Er wordt nog bekeken of er een doorstart mogelijk is, maar zeker is dit niet. De banen van zo`n 1300 medewerkers van deze shop zijn daarom onzeker.

Uitnodiging: dag meelopen in de zorg
Een groot deel van de winkels ligt in het werkgebied van King Arthur Groep die zich het lot van deze werknemers aantrekt. Daarom organiseert de thuisorganisatie voor mensen met dementie deze banenmarkt in Hilversum, op zaterdag 6 april van 10.00-13.00 uur bij Theater Santbergen aan de Noorderweg 2 op maandag 8 april van 18.00-21.00 uur in ‘t Spintje aan de Naarderstraat 106.

Annelinde van Wouw (HR-functionaris bij King Arthur Groep): `Winkelpersoneel is klantgericht en zorgzaam. Ook zijn ze gewend aan flexibele werktijden, werken ze vaak parttime, in avonden en weekenden. Allemaal competenties die wij ook zoeken in onze nieuwe collega’s. Vanzelfsprekend bieden wij een mooi introductie-/inwerkprogramma. Maar om te beginnen nodigen wij ze uit een dag mee te lopen zodat ze weten waarover werken in de zorg gaat en dat ze eerst zelf de sfeer kunnen ervaren.`

Ervaring van Yvonne
Iemand die al de overstap naar de zorg heeft gemaakt, is Yolanda van Oosterwijk. `Ooit werkte ik in een meubelzaak, op advies van het UWV ging ik bij King Arthur Groep kijken, ik had nooit gedacht dat ik het werken in de zorg zo leuk zou vinden`, zegt de begeleider dementiezorg bij King Arthur Groep. `Het is mooi en dankbaar werk, dat ik inmiddels al 6 jaar met heel veel plezier. Door het werk in de winkel was ik al servicegericht en kon ik al zelfstandig werken, na een helpende/zorg opleiding kon ik direct aan de slag als begeleider in een ontmoetingscentrum en individuele begeleiding thuis. Werken in de zorg is voor iedereen, die op zoek is naar zingeving naast een leuke werkomgeving.`

Meer informatie
Ben je geïnteresseerd in een baan in de zorg en wil je hier meer over weten? Kom dan naar de banenmarkt op 6 of 8 april. Voor meer informatie kun je mailen Annelinde van Wouw van King Arthur Groep: werken@kingarthurgroep.nl of bel: 06-18 34 61 71.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support