De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

23 december 2019

Vrijwilligers, bedankt!

Bijna 150.00 vrijwilligers in Utrecht maken activiteiten in jouw ‘stadsie’ mogelijk. Om hen in te bedanken voor hun inzet, zetten de Vrijwilligerscentrale Utrecht (VCU) en de gemeente Utrecht hen deze maand in het zonnetje met de actie Utrecht Bedankt.

Lees verder

11 december 2019

Toegankelijk klassiek concert voor iedereen

Op zondag 29 december kun je genieten van een Appeltaartconcert met licht-klassieke muziek in TivoliVredenburg. Dit concert is vooral bedoeld voor mensen die niet vanzelfsprekend de concertzaal bezoeken.

Lees verder

3 december 2019

Internationale dag voor mensen met een beperking

Vandaag is het de Internationale dag voor mensen met een beperking. Deze dag is een aanmoediging voor gelijke rechten en kansen voor mensen met een beperking. JeKuntMeer steunt deze dag van harte met een divers en passend aanbod van organisaties in en om Utrecht, gericht op deze doelgroep. Door dit aanbod kun je ook met een beperking beter meedoen in deze maatschappij.

Lees verder

2 december 2019

jekuntmeer.nl bestaat 10 jaar!

Jekuntmeer.nl blaast deze maand 10 kaarsjes uit, want onze `marktplaats voor mogelijkheden` bestaat alweer een decennium. Op Jekuntmeer.nl vind je passend werk, activiteiten, cursussen en ondersteuning waardoor je ook met een (arbeids)beperking mee kunt doen in de maatschappij. Velen gingen je al voor.

Lees verder

29 november 2019

help om jekuntmeer.nl te verbeteren!

Op Jekuntmeer.nl vind je diverse activiteiten voor leren, werken, doen en hulp. Wil jij ons helpen om Jekuntmeer.nl te verbeteren? Vul dan de enquête voor het tevredenheidsonderzoek in en maak kans op een mooie prijs!

Lees verder

28 november 2019

Lunchen en mensen ontmoeten

Heb je behoefte aan een gezellig praatje met anderen of even eruit te zijn? Kom dan naar de lunch van WIJ 3.0 in Nieuwegein. Voor een klein bedrag lunch je mee in een gezellige sfeer en doe je nieuwe contacten op.

Lees verder

25 november 2019

Meer Bewegen Voor Ouderen

Voldoende beweging is voor jong en oud belangrijk. Maar als oudere is kunnen sporten niet altijd meer vanzelfsprekend. Careyn organiseert daarom sessies waarin ouderen met een beperking in beweging kunnen blijven.

Lees verder

12 november 2019

Werken bij de catering hogeschool

Wil je werken in de horeca, maar heb je een beperking? Dan biedt Reinaerde je de kans om te werken in een zelfbedieningsrestaurant van de Hogeschool Utrecht. Je werkt daar in het restaurant, de keuken en spoelkeuken.

Lees verder

8 november 2019

Fietsen leren repareren

Werk jij graag met je handen? De Fietsenmakerij, het leerwerkbedrijf van WIJ 3.0, biedt arbeidsmatige dagbesteding waar je fietsen leert repareren. Steek je handen uit de mouwen en laat je opleiden tot fietsenmaker!

Lees verder

4 november 2019

vrijwillig penningmeester

Ben je goed met financiën, betrouwbaar en enthousiast? Dan is Stichting Welzijn Saffier op zoek naar jou. Deze stichting zoekt een penningmeester die hen bij de financiën helpt.

Lees verder

29 oktober 2019

medewerker bediening

Moestuin Maarschalkerweerd in Utrecht is op zoek naar een enthousiaste medewerker bediening voor op de maandagavond. Een leuke en gezellige arbeidsmatige dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees verder

21 oktober 2019

gastvrouw/gastheer voor een theehuis

Voor het theehuis bij de kinderboerderij zoekt Stichting Nieuw Rotsoord een gastheer of gastvrouw. Vind je het leuk om met mensen te werken in combinatie met horecawerkzaamheden? Kom dan in de weekenden het team versterken!

Lees verder

14 oktober 2019

Word taalcoach vrijwilliger

Taal Doet Meer zoekt gemotiveerde taalcoaches voor groepjes cursisten die Nederlands niet als moedertaal hebben. Ervaring met lesgeven is niet nodig. Liefhebbers van taal en andere culturen die het leuk vinden om mensen te helpen met Nederlands leren, lees snel verder!

Lees verder

10 oktober 2019

Verbeter je Nederlands!

Wil graag zelfstandiger actiever worden in je wijk? Of wil je graag een opleiding gaan doen of aan het werk, maar is je Nederlands daarvoor niet goed genoeg?  Schrijf je dan in voor de cursus TAALPLUS van NLeducatie en verbeter je Nederlands!

Lees verder

2 oktober 2019

Inspiratiesessie over Toegankelijkheid en Beeldvorming

Veel mensen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven en beperkte digitale vaardigheden. Daarom organiseert rayon Midden van Stichting Lezen & Schrijven samen met ReadSpeaker op donderdag 10 oktober, tijdens de Week van de Toegankelijkheid, een inspiratiesessie met het thema Toegankelijkheid & Beeldvorming.

Lees verder

23 september 2019

Schrijven voor een magazine

Houd je van schrijven en denk je graag mee over het vullen van een magazine? Meld je dan aan als vrijwillig redacteur voor het cliëntenmagazine Wijzer, een kwartaalblad voor en door deelnemers van WIJ 3.0. Een ideale functie voor als je meer schrijfervaring op wilt doen!

Lees verder

11 september 2019

Vriendschappelijk huisbezoek: een steuntje in de rug

Even gezellig een praatje maken, samen een kopje koffie drinken of even je gedachten met iemand kunnen delen. Het vriendschappelijk huisbezoek van Humanitas is een steuntje in de rug voor Utrechters die graag meer sociaal contact willen. De vrijwilligers van deze stichting komen graag bij je buurten.

Lees verder

26 augustus 2019

Maak zelf iets moois

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn of wil je dat leren? Wil je graag mooie dingen maken? Kom dan naar de creatieve middagen van Wij 3.0 op de Nijverheidsweg 9c in Nieuwegein. Je kunt er je eigen hobby uitvoeren of een nieuwe ontdekken.

Lees verder

13 augustus 2019

Utrechtse aanpak eenzaamheid

Veel Utrechters zijn weleens eenzaam, bovendien stijgt het aantal ernstig eenzame Utrechters. Daarom biedt VC Utrecht verschillende trainingen en lezingen aan over eenzaamheid.

Lees verder

6 augustus 2019

Hulp bij je administratie

Je administratie en post goed bijhouden kan soms best lastig zijn. Vooral als je betalingsachterstanden en schulden hebt. Humanitas Thuisadministratie kan je hierbij helpen.

Lees verder

31 juli 2019

Word panelmedewerker

Lijkt het jou leuk om een stem te geven aan een groep Utrechters die wat extra ondersteuning nodig heeft? Word dan panelmedewerker bij Meetellen in Utrecht!

Lees verder

22 juli 2019

Werken in de keuken

Bij Diversas worden regelmatig gerechten uit verschillende landen bereid en samen gegeten. Je kunt meehelpen in de keuken met het koken of het doen van andere taken. Een leuke activiteit in een kleurrijk team!

Lees verder

17 juli 2019

gespecialiseerde woonbegeleiding

Heb je een beperking waardoor in je dagelijks leven begeleiding nodig hebt? GGMD biedt woonbegeleiding aan mensen die (vroeg)doof, ernstig slechthorend of beperkt in horen én zien (doofblindheid) zijn.

Lees verder

16 juli 2019

Hulp bij het huishouden

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het huishouden, bijvoorbeeld vanwege een beperking? Dan is Dalazorg er voor jou. Zij bieden ondersteuning en nemen je huishoudelijke taken uit handen.

Lees verder

9 juli 2019

open middag nieuw logeerhuis voor dementerenden

Professionals zijn op vrijdagmiddag 12 juli van harte welkom op de open middag bij het Ontmoetingshuis van King Arthur Groep in Bilthoven. Sinds eind 2018 kunnen bij wijze van proef naast mantelzorgers ook mensen met dementie in dit huis logeren.

Lees verder

3 juli 2019

steuntje in de rug van een meeleefgezin

Als ouder(s) van een jong kind kun je vaak wel wat steun van je omgeving gebruiken. Daarom biedt Stichting MeeleefGezin ouders met een psychiatrisch probleem een meeleefgezin voor hun jonge kind (-9 maanden t/m 4 jaar).

Lees verder

28 juni 2019

Wees jezelf bij brasserie Coffeemania By Boogh

Ben je op zoek naar een passende werkplek in de horeca? Kom dan werken bij brasserie Coffeemania By Boogh. Een plek waar je jezelf kunt en mag zijn en waar iedereen zich thuisvoelt.

Lees verder

12 juni 2019

Ontmoet andere mensen met autisme

Elke maand organiseert De Wilg een besloten avond waar mensen met autisme elkaar kunnen ontmoeten. Een ideale manier om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten en vriendschappen op te doen.

Lees verder

10 juni 2019

Cursus veilig online

In de media zie je vaak berichten over hacks en diefstal van online data. Wil je weten hoe je veilig gebruik maakt van internet? Kom dan op 12 juni naar de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum!

Lees verder

6 juni 2019

Hulp van een netwerkmaatje

Heb je een wens of een activiteit die je graag zou willen verwezenlijken, maar lukt het je niet alleen? Dan is een netwerkmaatje van Handjehelpen iets voor jou. Samen ga je stap voor stap je activiteit uitvoeren.

Lees verder

3 juni 2019

Goed gekleed solliciteren zonder kosten

Ga je solliciteren, maar heb je weinig te besteden? Dan kun je gebruikmaken van Dress for Success. Zij helpen je kosteloos met advies en mooie kleding, zodat je met zelfvertrouwen kunt solliciteren!

Lees verder

29 mei 2019

Voel je beter door fotografie

Speciaal voor mensen met gezondheidsklachten geeft Stichting Blauwlicht de fotografiecursus ‘In Beeld’. Door fotografie en groepsbijeenkomsten ontdek je waarvan je energie en goede zin krijgt.

Lees verder

27 mei 2019

Bewegen binnen je mogelijkheden

Ongeacht jouw beperking, ontspannen en bewegen is altijd goed voor je. Bij Boogh kun je in een veilige sfeer onderzoeken hoe je zelf en samen tot dans kunt komen. Aarzel niet en kom in beweging bij Boogh!

Lees verder

20 mei 2019

cursus controle over tinnitus

Tinnitus is een vervelende aandoening, waarbij je last hebt van oorsuizen of regelmatig een ruis, piep of fluitend geluid hoort. De cursus ‘Controle over tinnitus’ van GGMD helpt je om te gaan met tinnitus.

Lees verder

15 mei 2019

Theatervoorstelling ‘Iets met eten’

Op 26 mei kun je bij Stut theater genieten van een heerlijke middag met lunch en theater. Het thema is: eten en goed voor jezelf zorgen. Een belangrijk onderwerp, vooral als je tijdens de Ramadan moet vasten.

Lees verder

13 mei 2019

Bereid de heerlijkste gerechten

Houd je van koken en wil je horeca-ervaring opdoen? Dan is werken in de keuken van restaurant de BraZZerie Abrona iets voor jou. Je leert er alles wat je moet weten om de lekkerste maaltijden klaar te maken.

Lees verder

6 mei 2019

Sociale vaardigheidstraining voor brugklassers

De overgang naar de brugklas is best spannend. Er zijn veel dingen die nieuw zijn en waar je aan moet wennen. De Brugklas Bikkelstraining van Praktijk JeKracht helpt je sociaal vaardig en zelfverzekerder te voelen.

Lees verder

2 mei 2019

Word taalcoach

Voor Taal Doet Meer kun je aan de slag als taalcoach. Je geeft 2 uur per week les voor groepjes in Zuilen, Hoograven, Overvecht en de Meern. Je helpt zo mensen vooruit en leert zelf andere culturen kennen!

Lees verder

29 april 2019

Theatervoorstelling over de oorlog

Stut Theater neemt je mee op oorlogspad. Op 4 en 5 mei organiseren ze een theatrale route door Overvecht waarin oorlog herdacht en samenhorigheid gevierd wordt. 4 mei is al uitverkocht, dus wees er snel bij!

Lees verder

23 april 2019

Haken, breien of spelletjes spelen

Speciaal voor mensen die van haken en breien houden en meer sociale contacten willen, organiseert De Schalm ’t Haak en Breicafé met Koffiemomentje. Elke vrijdagmorgen ben je van harte welkom.

Lees verder

17 april 2019

Zelf t-shirts bedrukken

Heb jij oog voor vormgeving? Bij Atelier Maliegilde van WIJ 3.0 kun je zelf t-shirts (leren) bedrukken. Een leuke en creatieve dagbesteding!

Lees verder

16 april 2019

vertaal jekuntmeer.nl met google translate

Ken je iemand voor wie de activiteiten op Jekuntmeer.nl interessant kunnen zijn? Maar kan die persoon geen Nederlands lezen? Geef hem of haar dan de tip om Google Translate te gebruiken.

Lees verder

15 april 2019

Genieten van optredens

Houd je van zang en dans? Bij Careyn kan je elke tweede zondag en laatste zaterdag van de maand genieten van verschillende optredens, variërend van dans- en muziekgroepen, een rolstoeldemonstratie tot bijvoorbeeld een Surinaamse middag.

Lees verder

11 april 2019

ambachtelijke producten maken voor een webwinkel

Heb je hersenletsel, een lichamelijke beperking of een chronische ziekte en vind je het leuk om met je handen te werken? Dan kun je aan de slag bij webwinkel BooghGoed. Hier leer je de mooiste ambachtelijke producten maken die via deze webwinkel worden verkocht.

Lees verder

8 april 2019

(Ver)maak je eigen kleding

Tijdens de handwerkochtend bij DOCK De Speler kun je zelf kleding maken of vermaken. Er zijn altijd vrouwen aanwezig die je kunnen helpen als je ergens niet uit komt. Haken of breien kan ook bij de handwerkgroep!

Lees verder

4 april 2019

uitkomsten tevredenheid gebruik Jekuntmeer.nl

Het onderzoek naar het gebruik van Jekuntmeer.nl onder de aanbieders, middels 61 respondenten, toont aan dat Jekuntmeer.nl met name gebruikt wordt voor het grote bereik en de goede vindbaarheid van het aanbod door de doelgroep.

Lees verder

4 april 2019

Banenmarkt voor werken in de zorg

Een lichtpuntje voor het winkelpersoneel van de failliete Op = Op Voordeelshop: King Arthur Groep organiseert op zaterdag 6 en op maandag 8 april voor hen en andere geïnteresseerden een banenmarkt. Iedereen die kennis wil maken, met of zonder zorgkennis, is van harte welkom.

Lees verder

1 april 2019

word interviewer voor de cliëntenraad van Altrecht

De meningen en ervaringen van patiënten zijn niet alleen waardevol, maar vooral erg belangrijk bij het verbeteren van geestelijke gezondheidszorg. Altrecht zoekt daarom vrijwilligers die in gesprek willen gaan met patiënten.

Lees verder

28 maart 2019

nacht van de vrijwilliger

Vrijwilligerswerk is belangrijk voor de stad en voor je eigen ontwikkeling. Ben je benieuwd naar welke impact jij als vrijwilliger maakt? Kom dan op donderdagavond 4 april naar de Nacht van de Vrijwilliger.

Lees verder

25 maart 2019

creatief bezig zijn met papier-maché

Bij Atelier Maché van Abrona kun je lekker creatief bezig zijn en ondertussen prachtige kleurrijke fantasiefiguren en -dieren maken van papier-maché. Samen met jou wordt bekeken waar je goed in bent en wat je kunt maken.

Lees verder

21 maart 2019

Dineer met andere mensen

Samen eten is een stuk leuker dan alleen. Daarom kun je bij het Leger des Heils gezellig elke woensdag aanschuiven. Voor een kleine vergoeding eet je een lekkere maaltijd in leuk gezelschap.

Lees verder

14 maart 2019

Meld een organisatie aan voor de Toegankelijkheidsprijs

De Toegankelijkheidsprijs is voor de organisatie die het best toegankelijk is. Bij deze organisatie kan iedereen meedoen. Ken of ben jij zo’n organisatie? Meld je dan aan voor de Toegankelijkheidsprijs 2019!

Lees verder

11 maart 2019

word lasser!

Ben je handig met techniek en vind je het leuk om metaal te bewerken? Bij WIJ 3.0 kun je een volwaardige, in de branche erkende lasopleiding volgen. Een gezellige en vooral praktische opleiding waarin je de fijne kneepjes van dit vak leert.

Lees verder

6 maart 2019

informatiemiddag over stemmen met een verstandelijke beperking

Wat weten cliënten, familie en begeleider over het stemrecht van mensen met een verstandelijke beperking? Reinaerde heeft hier onderzoek naar gedaan. De uitkomsten worden op vrijdag 15 maart besproken tijdens een interactieve middag met onder andere Victor Molkenboer en Boris van der Ham.

Lees verder

4 maart 2019

Vrijwilligers bedankt!

Als vrijwilliger ben je onmisbaar voor je organisatie en de stad. VC Utrecht zet vrijwilligers daarom in het zonnetje met de fototentoonstelling ‘Utrecht bedankt’ tijdens de eerste vrijwilligersborrel van 2019. Alle Utrechtse vrijwilligers zijn daarbij van harte welkom.

Lees verder

27 februari 2019

kookworkshop voor ouderen

Bij Karma Zorg kun je elke vrijdag gezellig koken tijdens de kookworkshop voor ouderen. Een leuke en gezellige manier om nieuwe gerechten te leren bereiden en om nieuwe mensen uit je buurt te ontmoeten.

Lees verder

25 februari 2019

Word huiswerkcoach

Vind je het leuk om met jongeren te werken en andere culturen te leren kennen? Dan is huiswerkcoach worden voor Taal Doet Meer iets voor jou. Wekelijks begeleid je middelbare scholieren bij hun huiswerk.

Lees verder

20 februari 2019

Kom gezellig klaverjassen

Iedereen die graag een kaartje legt, kan elke vrijdag gezellig bij Boogh meedoen met klaverjassen. Dus beken kleur en schuif gezellig aan voor een boeiend potje klaverjassen!

Lees verder

14 februari 2019

Winnaars Sportprijs Utrecht 2018 zijn bekend

De winnaars van de Sportprijs Utrecht 2018 zijn bekend. Alle winnaars van harte gefeliciteerd! Wil je ook (meer) sporten? Op Jekuntmeer.nl vind je een divers aanbod aan leuke en betaalbare sportactiviteiten.

Lees verder

11 februari 2019

Soosactiviteit voor senioren

Elke woensdagmiddag organiseert Karma Zorg een soosactiviteit voor senioren. Er worden leuke activiteiten gedaan, zoals koken en spelletjes spelen. Gezelligheid en onderlinge contacten staan hierbij centraal.

Lees verder

7 februari 2019

Biljarten voor senioren

Biljarten is een leuke en ontspannende activiteit. Bovendien is het een leuke manier om contacten te leggen en te onderhouden met andere senioren. Kom gezellig eens langs bij stichting Zorgtrecht!

Lees verder

4 februari 2019

Werken in de schoonmaak

Als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt, is werk vinden en behouden niet makkelijk. Bij VDHD Startservice kun je aan de slag als schoonmaker. Onder begeleiding leer je het vak en werk je aan je persoonlijke groei.

Lees verder

31 januari 2019

Informatiebijeenkomst over dementie

Dementie heeft veel invloed op de patiënt en zijn of haar omgeving. Op 6 februari wordt er bij het Alzheimer café informatie gegeven over wat dementie precies is en wat je kunt doen bij een vermoeden van dementie.

Lees verder

24 januari 2019

Vervoersdienst binnen Vleuten-De Meern

Een bezoekje aan familie, vrienden, huisarts of ziekenhuis is niet zo eenvoudig als je moeilijk gebruik kunt maken van eigen of openbaar vervoer. De vervoersdienst Wil (Wijk Informatie Lijnen) biedt hiervoor uitkomst.

Lees verder

21 januari 2019

Vervoer mensen met de auto

Vind je autorijden leuk? Bij Stichting Lapso kunnen ze jouw hulp goed gebruiken. Met de auto vervoer je cliënten of goederen naar diverse locaties. Deze activiteit is bedoeld voor mensen met een beperking.

Lees verder

14 januari 2019

Creatief met mozaïek en keramiek

Bij Atelier Keramosa van Abrona kun je je creativiteit volop gebruiken. Je kunt er mooie producten maken van mozaïek en keramiek. Daardoor kun je er veel leren. Deze activiteit is bedoeld voor mensen met een beperking.

Lees verder

10 januari 2019

Ontwikkel je kookskills met de WIJ 3.0-kookinstuif

Gezellig samen koken en eten, wie wil dit nu niet? Kook mee en schuif aan bij de wekelijkse kookinstuif van WIJ 3.0 en De Wilg.

Lees verder

7 januari 2019

Leren vormgeven en illustraties maken

Heb je werkervaring of een opleiding gedaan op het gebied van vormgeving, illustratie of fotografie? En ben je door een psychische kwetsbaarheid uitgevallen? Met het ontwikkelprogramma Twist 030 van Lister kun je het weer oppakken en werken aan je portfolio.

Lees verder
 1. 2024
 2. 2023
 3. 2022
 4. 2021
 5. 2020
 6. 2019
 7. 2018
 8. 2017
 9. 2016
 10. 2015
 11. 2014
 12. 2013
 13. 2012
 14. 2011
 15. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support