De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Sociale vaardigheidstraining voor brugklassers

Utrecht, maandag 6 mei 2019

De overgang naar de brugklas is best spannend. Er zijn veel dingen die nieuw zijn en waar je aan moet wennen. De Brugklas Bikkelstraining van Praktijk JeKracht helpt je sociaal vaardig en zelfverzekerder te voelen.

De training wordt aan groepjes van maximaal vier kinderen uit groep 8 en uit de brugklas gegeven. Het zijn in totaal vijf bijeenkomsten. De training vindt plaats op een doordeweekse middag en duurt 1 tot 1,5 uur. Locatie is in de wijk Vogelenbuurt van Utrecht. Na iedere bijeenkomst wordt er "huiswerk" meegegeven. De kosten zijn € 250 per kind voor de bijeenkomsten, de intake en materialen. In iedere Bikkeltraining is er één plaats tegen een gereduceerd tarief van 75% voor een kind waarvan de ouders een inkomen rond bijstandsniveau hebben. 

Klaar voor de brugklas
De Brugklas Bikkelstraining is bedoeld voor (aankomende) brugklassers die zich stevig, sociaal vaardig en zelfverzekerd willen opstellen in de brugklas. De veranderingen in de brugklas worden behandeld en je krijgt duidelijke hulpmiddelen over hoe hiermee om kunt gaan. Zo komen onderwerpen als het omgaan met elkaar, vrienden maken, stress en onzekerheid en omgaan met pesters aan de orde. Op deze manier bereiden de kinderen zich voor om alle grote veranderingen relaxter en met meer zelfvertrouwen tegemoet te zien. 

Met de Brugklas Bikkelstraining wordt het makkelijker om met alle veranderingen in de brugklas om te gaan. Ga voor meer informatie en aanmelden naar de pagina van deze activiteit.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support