De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Theatervoorstelling over de oorlog

Utrecht, maandag 29 april 2019

Stut Theater neemt je mee op oorlogspad. Op 4 en 5 mei organiseren ze een theatrale route door Overvecht waarin oorlog herdacht en samenhorigheid gevierd wordt. 4 mei is al uitverkocht, dus wees er snel bij!

De voorstelling op 5 mei start om 13:00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De toegang kost €10 (met U-pas/65+/CJP is het €5). De locatie is ZIMIHC theater Stefanus (Braziliëdreef 2). 

Een bijzondere voorstelling
Stut Theater organiseert een bijzondere voorstelling over de Tweede Wereldoorlog. Ze nemen je mee op een route door Overvecht waarin herdenken centraal staat. De voorstelling wordt gespeeld door een diverse groep jongeren – vluchtelingen, nieuwkomers en rasechte Utrechters. Zij hebben zich in de Tweede Wereldoorlog verdiept en ouderen geïnterviewd die de oorlog als kind hebben meegemaakt. Op basis van deze verhalen kijken ze naar het verleden, het heden én de toekomst. 

Omdat er een wandeling gemaakt wordt, is de voorstelling helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ook wordt geschikt schoeisel (en een paraplu mocht het slecht weer worden) aangeraden.

Ga voor meer informatie en kaartjes naar de website van Stut Theater!

“Verjaardagen waren niet belangrijk in de oorlog. Alle kleding en schoenen werden doorgegeven en je had niet veel. Je werd wel gefeliciteerd, en geknuffeld, als je jarig was. En één keer toen ik jarig was tijdens de oorlog kreeg ik een cadeautje. Een poëziealbum. Daar was ik heel erg blij mee.”

Mevr. Mosselman (1932) 


“Toen Nederland bevrijd werd kwamen de tanks door de Voorstraat heen. Dat vergeet ik nooit. En ik zat er ook op! Zo’n tank. Als 6/7-jarig jongetje. Of het mocht weet ik niet, maar ik deed het gewoon! En we kregen chocolade. Chocolade van de Canadezen.”

Dhr. Eimers (1940)


(foto: Maroussia Anthonise)

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support