De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Utrechtse aanpak eenzaamheid

Utrecht, dinsdag 13 augustus 2019

Veel Utrechters zijn weleens eenzaam, bovendien stijgt het aantal ernstig eenzame Utrechters. Daarom biedt VC Utrecht verschillende trainingen en lezingen aan over eenzaamheid.

Van alle Utrechters van 19 jaar en ouder is 42% wel eens eenzaam. Hiervan is 11% ernstig eenzaam en dat aantal neemt toe. Daarom werd dit voorjaar de Utrechtse aanpak eenzaamheid gelanceerd. Hierbij staat snellere en betere signalering, gevolgd door snelle verwijzing naar de juiste plek centraal. 

Trainingen en lezingen over eenzaamheid
Rond het thema eenzaamheid biedt VC Utrecht komend najaar en in de loop van 2020 verschillende trainingen en lezingen aan. Deze zijn gratis toegankelijk voor alle inwoners en vrijwilligers in Utrecht. De eerste lezing wordt verzorgd door Bijzonder hoogleraar Empowerment van Kwetsbare Ouderen, Anja Machielse. 

Lezing ‘Eenzaamheid kent vele kleuren’ op 25 september
Dr. Anja Machielse is filosoof en sociale wetenschapper. Zij is gespecialiseerd in onderzoek naar sociaal isolement en andere vormen van sociale kwetsbaarheid. In 2018 verzorgde zij onder andere de nationale eenzaamheid lezing. De lezing vindt plaats op 25 september van 19.00 tot 21.00 uur. Ga voor aanmelden en meer info naar de website van VC Utrecht.

Workshop ‘Omgaan met eenzaamheid’ op 30 september
Deze workshop is voor vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden die meer willen leren over eenzaamheid. In deze workshop gaan we in op het begrip eenzaamheid, over wat het is, hoe je het kan herkennen en wat je eraan kunt doen. Voor alle vrijwilligers die hier meer over willen leren, of in hun vrijwilligerswerk mensen tegenkomen die (misschien) eenzaam zijn. Ga voor aanmelden en meer info naar de website van VC Utrecht.

Wil je meer weten over de trainingen en lezingen omtrent eenzaamheid? Neem contact op met Noortje van der Meer.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support